Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik karar: Uyarısız vurulacaklar!

Darbe girişimi ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde dün akşam kritik güvenlik toplantısı yapıldı.

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 14:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kritik karar: Uyarısız vurulacaklar!
Toplantıda İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, tanımlanmayan tüm helikopterleri düşürme talimatı verdi. Bu arada Marmara Bölgesi'ndeki uçuş yasağı 22 Temmuz'a kadar uzatıldı. Ayrıca Sosyal medya ve kamuoyunda FETÖ'cü kadroların yeni bir kalkışma için ekonomiye darbe vurma girişiminde bulunacakları iddialarına karşı önlem alındı.

Darbe girişimi sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde, İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan yönetiminde kriz masası oluşturuldu. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, kriz masasında bu akşam saatlerinde İstanbul Emniyet Müdür Yardımcıları ve Şube Müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda olağanüstü güvenlik tedbirleri alındı. Güvenlik tedbirlerinin ikinci bir emre kadar daha da arttırılacağı öğrenildi.

Toplantıda alınan kararların en başında son 2 gecedir sürekli olarak İstanbul hava sahasında tanınmayan bazı helikopterlerin görüldüğü iddiası üzerine, Emniyet Müdürü Çalışkan'ın talimatıyla güvenliği tehlikeye sokacak herhangi bir tanınmayan helikopter görülmesi durumunda uyarısız olarak düşürülmesi yönünde talimat verdiği belirtildi.

1800 ÖZEL HAREKAT EKİBİ TAKVİYE YAPILDI

Darbe girişimi sonrasında İstanbul Emniyet Müdürlüğü kadrosuna takviye olarak gelen bin 800 Özel Harekat polisi ile tüm kritik tesislerde tedbir alındı. Pek çok cadde ve sokakta kobra ve ejder olarak adlandırılan zırhlı araçlarla sürekli devriye atılacağı kararının verildiği öğrenildi.

ERDOĞAN'DAN F-16'LARA DEVRİYE EMRİ

Öte yandan Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yurt genelinde hava sahası kontrolü ve güvenlik amaçlı F-16'larla devriye uçuşları da başlatıldı.

MARMARA BÖLGESİ'NDEKİ UÇUŞ YASAĞI 22 TEMMUZ'A KADAR UZATILDI

İSTANBUL, Tekirdağ, Yalova ve Bursa’yı kapsayan ve önceki gün ilan edilen uçuş yasağı, 22 Temmuz Cuma gününe kadar uzatıldı. NOTAM olarak adlandırılan havacılara bilgi notunda, görerek uçan sivil helikopter ile uçakların uçuşları durduruldu. Bu yasak, aletli uçuş kurallarına göre uçan yolcu havayolları ve diğer uçakları ise kapsamıyor.

ASKERİ HAVA ARAÇLARI ÖN MÜSAADE İLE UÇACAK

Hazırlanan NOTAM’da askeri uçak veya helikopterler, uçuşa kapalı bölgede ancak ’ön müsaade’ alarak uçabilecek. Bu yasak, ambulans, yangın söndürme ve polis gibi devlet hava araçlarını ise kapsamıyor.

DRONE’LARA YASAK

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), dün yaptığı açıklamada İstanbul Hava Sahası üzerinde drone olarak da bilinen insansız hava araçlarının (İHA) uçuşunun yasaklandığını duyurmuştu. Bugün sosyal medya üzerinden açıklama yapan SHGM, "Bu süre zarfında yasak olmayan yerlerde dahi İHA kullanılmamasını şiddetli şekilde tavsiye ediyoruz" diye açıklama yaparak duyarlı olunmasını istedi. (Tolga ÖZBEK/İSTANBUL - DHA)

DARBECİLER SON ÇARE ORAYI HEDEF ALACAKLARDI!

EkonomiBakanı Nihat Zeybekci, Twitter hesabından kurumların gerekli tedbirleri aldığını bildirerek. "İhanetin etkisi minimum seviyede kalır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin hızla normale döndüğünü belirterek, “Ülkemizin makro ekonomik temelleri sağlam. Gereken tüm tedbirleri alıyoruz. Kaygıya gerek yok” açıklasını yaptı. Şimşek, Twitter hesabından küresel yatırımcılarla bir telekonferans yapacağını bildirerek“ Hazine Müsteşarımız ve Merkez Bankası Başkanımızla konuştum. İşimizin başındayız” ifadesini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bankalarımız ve Borsa İstanbul (BİST) normal çalışma düzeninde çalışmaya devam ediyor” dedi. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın ise, sektörde olağanüstü tedbir alacak bir durum bulunmadığını dile getirdi.
Darbecilerin son çare olarak ekonomiyi hedef alacağı iddiaları üzerine gerekli tedbirler alındı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.