Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kritik görüşmede neler oldu?

Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede FETÖ soruşturması, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar ve Fırat Kalkanı Operasyonu ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kritik görüşmede neler oldu?
Başbakan Binali Yıldırım'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmede FETÖ soruşturması, mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar ve Fırat Kalkanı Operasyonu ele alındı. Zirvede Yıldırım'ın OHAL'i uzatabileceklerini söylediği, Kılıçdaroğlu'nun ise buna karşı çıktığı öğrenildi. Zirvede Kılıçdaroğlu'nun ayrıca tutuklanan er ve erbaşların durumunu da gündeme getirdiği bildirildi.

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile parti genel merkezinde yaklaşık 1 saat 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, görüşmede FETÖ soruşturması ele alındı. Başbakan Yıldırım, bu konuda titiz bir çalışma yürütüldüğünü, bu amaçla şikayetlerin değerlendirilmesi için her ilde valilikler bünyesinde kurullar oluşturulduğunu ifade etti.

Görüşmede ayrıca mini anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar değerlendirilerek, bir an önce uzlaşma ile bu çalışmaların sonuçlandırılması konusunda ortak görüş benimsendi. Başbakan Yıldırım, Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadele konularında ve Suriye’de yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu'yla ilgili olarak Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi.

'OHAL UZAYABİLİR'

NTV'nin haberine göre ise zirvede Başbakan'ın OHAL'in uzayabileceği mesajı verdi. CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu'na FETÖ soruşturmalarında çalışmaların titizlikle yürütüldüğünü belirtti. Terörle mücadele konularına da değinen Yıldırım, Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatıyla ilgili de Kılıçdaroğlu'na bilgi verdi.

CHP'den de görüşmeye ilişkin bir açıklama geldi. Parti kaynakları, Başbakan'ın görüşmede OHAL'in uzayabileceği mesajını verdiğini ancak Kılıçdaroğlu'nun buna karşı çıktığı belirtildi.

FETÖ ile mücadelede "imzasız ihbarlarla ilgili genelge hazırlanacağı" da kaydedildi. CHP kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Kılıçdaroğlu görüşmede darbe girişimi sonrası gözaltına alınan erlerin tahliye edilmesini istedi.

Kılıçdaroğlu'nun görüşmede er ve erbaşların tahliye edilmesi talebini ve gözaltındaki gazetecileri de gündeme getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.