Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kozan’da ayaksız oğlak dünyaya geldi

Adana'nın Kozan ilçesinde 4 ayağı da olamayan erkek oğlak dünyaya geldi.İlçeye bağlı Bucak Mahallesinde yaşanan ilginç olay, 50 yıldır hayvancılık ile uğraşan 75 yaşındaki Mehmet Doğan Seğmen’i şaşkına çevirdi. Seğmen hamile...

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2015 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2015 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kozan’da ayaksız oğlak dünyaya geldi
Adana'nın Kozan ilçesinde 4 ayağı da olamayan erkek oğlak dünyaya geldi.
İlçeye bağlı Bucak Mahallesinde yaşanan ilginç olay, 50 yıldır hayvancılık ile uğraşan 75 yaşındaki Mehmet Doğan Seğmen’i şaşkına çevirdi. Seğmen hamile olan keçisinin sabah saatlerinde ayakları olmayan erkek bir oğlak doğurduğunu söyledi.
Yaşanan olayın Allah’ın bir takdiri olduğunu belirten Seğmen, daha önce böyle bir olay yaşamadığını ifade etti. Seğmen, oğlağın annesini ememediği için biberon ile beslemeye çalıştığını fakat bu şekilde yaşamasının zor olduğunu belirtti. Yaşlı adam yaşadığı olayı şöyle anlattı; “Keçimin doğumu yaklaştığı için ara ara ahıra inip kontrol ediyordum. Sabah namazdan geldikten sonra ahırı yaptığım kontrolde Sanen cinsi keçimin doğum yaptığını gördüm. Yeni doğan oğlağı üşümesin diye eski bir ceket içerisine sarmak isterken ayaklarının olmadığını fark ettim. İlk defa yaşadığım bu olay karşısında şok oldum, yavrunun doğumuna bile sevinemedim. Normalde bu cins keçiler her yıl ikiz yavruluyor. Oğlağın bu halini görünce ikinci yavruyu bekledim fakat keçim tek yavruladı.”
Oğlağın diğer tüm organlarının normal olduğunu ama ayakları olmadığı için annesini ememediğini söyleyen Seğmen, ''Eğer arka ayakları olmuş olsaydı ön ayakları için veteriner ile görüşecektim ama bu oğlak için yapacak pek bir şey yok'' diye konuştu.
Bilimsel olarak konuya açıklık getiren veteriner hekim Ali Demir, bu tür doğumların hayvanların birinci dereceden akrabaları ile çiftleşmesi sonucu yaşanabileceğini belirtti. Demir yaşanan bu olayın hayvana verilen ilaçlardan da kaynaklanabileceğini ifade ederek genetik bir durum olabileceğini de sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.