Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kozakçıoğlu'nun ölüm nedeni kesinleşti

Eski Olağanüstü Hal Bölge (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun intihar ettiği kesinleşti. Kozakçıoğlu'nun ölümüyle ilgili soruşturmada takipsizlik kararı verildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kozakçıoğlu'nun ölüm nedeni kesinleşti

 

Eski Olağanüstü Hal Bölge (OHAL) Valisi Hayri Kozakçıoğlu'nun villasında ölü bulunmasıyla ilgili soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Kozakçıoğlu'nu ölümünde şüphe oluşturacak bir neden bulunamadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Kozakçıoğlu'nun intihar ettiği belirtilerek dosya kapatıldı.

YATAK ODASINDA

OHAL Valisi Hayri Kozakçıoğlu (75) Sarıyer'deki villasının yatak odasında 25 Mayıs sabahı ölü bulunmuştu. Polis, Kozakçıoğlu'nun, kendine ait toplu Smith Wesson tabancayla kalbine tek el ateş ederek intihar ettiğini açıklarken savcılık araştırma başlatmıştı. Bitişik atış olarak tabir edilen namluyu bedene dayayarak ateşleme sonucu, merminin girdiği yerde yanık izi oluştuğunu, silah sesinin de duyulmamasına bu atışın neden olmuş olabileceğini söyledi. Evde herhangi bir not ya da mektup bulunmamıştı.

İNTİHARLA UYUMLU ÖLÜM

Adli Tıp Kurumu, yaptığı ön otopsi raporunda olayı, 'intiharla uyumlu ölüm' şeklinde değerlendirdi. El svapları ile ilgili incelemenin ise devam ettiği bildirildi. Kozakçıoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsa Dalgıç tarafından yürütülecek. Kozakçıoğlu'nun ölümüne ilişkin otopsi raporu ve olay yeri inceleme raporlarının savcılığa ulaşması bekleniyor. Olayın ardından villanın dışı ve bahçesindeki güvenlik kamera görüntüleri de incelendi. Görüntülerde, şüpheli bir duruma rastlanmadı. Polis, soruşturma kapsamında Hayri Kozakçıoğlu'nun eşi Sabire Kozakçıoğlu, oğlu Ferhan Kozakçıoğlu, koruma ve hizmetçinin ifadesini aldı.

Sabire Kozakçıoğlu'nun ifadesinde, "Gece saat 01.00'a kadar günlük konulardan konuştuk. Midesinin iyi olmadığını, kendisini iyi hissetmediğini söyledi. Randevuları olduğunu erken kalkması gerektiğini söyledi. Sabah kalktığında, odasından çıkmadığını gördüm. Kapıya yöneldim. Kapı kilitliydi. Oğlum Ferhan'ı aradım. Oğlum polisle eve geldi" dediği iddia edildi. Sabire Kozakçıoğlu, eşinin neden ölümü seçtiği konusunda bir bilgisinin olmadığını söyleyerek, silah sesi duymadığını belirtti. Oğlu Ferhan Kozakçıoğlu'da, annesinin kendisini araması üzerine polisle eve geldiğini belirtti. Hizmetçi de silah sesi duymadığını söyledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.