Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Köroğlu'nun atı huysuzluk yaptı

Birinci Uluslar Arası Köroğlu Festivali kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde Köroğlu'nun atını simgeleyen atlardan biri huysuzluk yaptı. Bolu Belediyesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 'Marka Şehir...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Köroğlu'nun atı huysuzluk yaptı
Birinci Uluslar Arası Köroğlu Festivali kapsamında gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde Köroğlu'nun atını simgeleyen atlardan biri huysuzluk yaptı.

Bolu Belediyesi ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 'Marka Şehir Bolu ve Uluslararası Köroğlu Festivali' etkinlikleri, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. Festivalin açılışına Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın yanı sıra AK Parti Bolu milletvekilleri, Bolu il ve ilçe belediye başkanları, Türki cumhuriyetlerin bilim, sanat ve kültür alanındaki uzmanları, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan dans grupları katıldı.

Protokol konuşmalarının ardından yakılan festival ateşi ile kortej yürüyüşü başladı. Yürüyüşte protokol üyeleri ön sırada yer aldı. Belediye Meydanı'ndan Hükümet Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşe Köroğlu'nun atını simgeleyen atlar da katıldı. Bando ekipleri ile mehteran ekiplerinin müziğinden ürken siyah at, binicisine zor anlar yaşattı. Aşırı derecede huysuz olduğu gözlemlenen at, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile protokol üyelerinin güvenliği açısından kortejden çıkartılarak kenara alındı. Kortej, Kent Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde sona erdi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okundu, Atatürk Anıtı'na festival çelengini bırakıldı. Festival daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.