Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Korkmayın! Herkes Matematik Öğrenebilir'

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, matematik dersinin eğlenceli bir ders olduğunu öğrencilere anlatmak için çalışma gerçekleştirdi. Ereğli...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Korkmayın! Herkes Matematik Öğrenebilir'
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi (EEF) İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri, matematik dersinin eğlenceli bir ders olduğunu öğrencilere anlatmak için çalışma gerçekleştirdi.

Ereğli Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği 3. sınıf öğrencileri Şeyda Öztürk, Yaşare Okur, Sıdıka Esra Akagündüz, Tuğba Karatepe, Esma Özmen, Fadime Gürbüz, Proje Danışmanı Doç. Dr. İlhan Karataş başkanlığında, 'Korkmayın! Herkes Matematik Öğrenebilir' adı altında çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler minik kardeşlerinin matematik konusunda korkmamalarını ve matematiğin de eğlenceli bir ders olduğunu anlatmaya çalıştı.

Grup sözcüsü Şeyda Öztürk, yapılan çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada, “Bu proje topluma hizmet dersi kapsamında oluşturuldu. Ve biz bu yola 'Korkmayın! Herkes Matematik Öğrenebilir' sloganıyla koyulduk. Eğer amaç topluma hizmet etmekse ki yarının yetişkinleri de bugünün çocuklarıdır, bu sebepten biz önce çocukların önyargılarını silmemiz gerektiğini düşündük. Matematik hayatımızın her alanında olduğundan ve branşımızdan dolayı bu önyargıları kırmaya matematikten başlayalım dedik. Bilindiği üzere çocuklar bu derse karşı fazlasıyla korkarak bakıyorlar ve biz bugün çocuklara matematiğin eğlenceli ve onlar için oyun konumuna getirilebileceğini de göstermek istedik. Etkili olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışmayı gerçekleştirirken kullanılan malzemeleri temin ettik. Projemizin içinde yani boyanan duvarda ortaokul müfredatına uygun matematik sembol, formül ve ispatları yer aldı. Bu çalışmayı bakımsız ve kötü durumda bir bahçe duvarına sahip olan Kepez İzmirlioğlu Ortaokulu’nda gerçekleştirdik. Hedefimize ulaşabilmek ve çocukları matematik dersine ısındırabilmek amacıyla boyama sırasında öğrencilere fırçalar dağıttık ve çalışmaya onların da dahil olmasını sağladık." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.