Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Körfez Dershanesi'ne gitmeseydim, bu başarıyı elde edemezdim"

Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS)’nda Manisa birincisi olan Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi ve Körfez Dershanesi öğrencisi Abdülkadir Erdek, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda da Türkiye 14’ncüsü olarak büyük bir başarıya imza...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 16:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Körfez Dershanesi'ne gitmeseydim, bu başarıyı elde edemezdim"
Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS)’nda Manisa birincisi olan Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi ve Körfez Dershanesi öğrencisi Abdülkadir Erdek, Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda da Türkiye 14’ncüsü olarak büyük bir başarıya imza attı. Elde ettiği bu derece ile okulu, dershanesi, ailesi ve Manisa’nın gururu olan Abdülkadir Erdek, “Eğer Körfez Dershanesi'ne gitmeseydim, bu başarıyı elde edemez, hayalimi gerçekleştiremezdim.” dedi. Dershanelerin kapatılacak olmasının sınava girecek öğrenciler için çok büyük kayıp olacağını vurgulayan Erdek, bu sınav şekillerinin önümüzdeki yıllarda devam etmesi durumunda, dershaneye gidemeyecek öğrencilerinin sınavlarda işlerinin çok zor olacağını kaydetti.

Başarısının sadece son sınıfta yaptığı çalışma ile gelmediğini belirten Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi öğrencisi Abdülkadir Erdek, sınava 9. sınıftan itibaren hazırlanmaya başladıklarını söyledi. Okulda ve dershanede öğretmenlerinin desteğiyle, evde de ikiz kardeşi Ayşe Rümeysa Erdek ile birlikte ders çalışarak sınavda derece elde ettiğini dile getiren Erdek, “Konu tekrarı çok yaptık. Soru çözmekten ziyade konu tekrarı çok yaptık. Planlı ve programlı bir çalışma içerisinde oldum. Okul, dershane ve ailemin hem maddi hem de manevi desteği çok fazla oldu. Okulum ve dershanemiz bize hiçbir zaman dokümansız bırakmadı. Okul ve dershane doküman olarak ne eksiğimiz olursa karşıladı. Ailemiz de bu dönemde manevi olarak her zaman yanımda oldu.” dedi.

YGS’de de Manisa birincisi olduğunu hatırlatan şampiyon öğrenci, “Bu sınav sonucu biraz daha düşük bekliyordum. Ama yanıldım ve derecem beklediğimden daha iyi geldi. Allah izin verirse ilk tercihim Galatasaray Hukuk Fakültesi olacak. Hukuk okumayı istiyorum. İkinci Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi olacak.” diye konuştu.

Dershanelerin kapatılmasının önümüzdeki yıllarda sınava girecek öğrenciler için çok büyük bir kayıp olduğunun altını çizen Abdülkadir Erdek şöyle konuştu: “Dershaneye gitmedikleri için öğrenciler sınavlarda çok zorlanacaklar. Çünkü bu işler okulda tek başına ders dinlemek ile olmuyor. Muhakkak dershane desteği gerekiyor. Okuldaki dersi bir kere dinliyorsun. Ama dershanede istediğin kadar öğretmene soru sorabiliyorsun, öğretmen anlayıncaya kadar anlatıyor. Okuldaki eksikleri dershanede kapatıyoruz. Okuldaki derslerin telafisi olmuyor. Dershanede bunun telafisi oluyor. Devlet okulunda bir öğretmene bir konu ikinci kez anlattıramazsınız. Biz dershanede öğretmenlerimize bir konuyu 3-4 defa anlattırdığımız oldu. Dershaneye gitmeyen öğrenciler önümüzdeki yıllarda yine sınavlar bu şekilde olursa çok zorlanacaklar. Dershaneye gitmeseydim bu başarıyı elde edemezdim.” şeklinde konuştu.

Özel Şehzade Mehmet Fen Lisesi’nden 7 arkadaşının da ilk bine girerek büyük bir başarıya imza attıklarını aktaran Abdülkadir, bu arkadaşlarının da Buğra Yoldaş, Melike Merve Güçlü, Dilara Pala, Hilal Oruç, Sacide Coşkun, Bedirhan Okumuş ve Samed Berin olduklarını kaydetti.

Abdülkadir’in din görevlisi babası Mustafa Erdek de çocuklarının ders çalışması gerektiği zaman ders çalışarak, dinlenmesi gerektiği zaman da dinlenerek sınavlara hazırlandıklarını söyledi. Planlı ve düzenli çalışmanın sonucu başarının geldiğini dile gele getiren baba Erdek, “Annesinin burada büyük katkısı oldu. Çocukların sıkıntı ve stres durumunu anlayabiliyoruz. Ona göre davranmaya gayret gösterdi. Okulu ve dershanesindeki öğretmenlerinin desteğiyle güzel bir derece oğlum güzel bir derece elde etti. Kızım da ilk 6 bine girerek yüzümüz güldürdü. Neticesinde Cenab-ı Hak utandırmadı. Oğlum için gönlümden Tıp Fakültesi geçiyor ama o hukuk istiyor. Önemli olan onun tercihi. Biz de onun dediğini destekleyeceğiz.” dedi.

ANNE ERDEK: VEFAKAR VE CEFAKAR ÖĞRETMENLER SAYESİNDE BAŞARI GELDİ

Abdülkadir’in annesi Emine Erdek de oğlunun başarısının altınca fedakar ve cefakar dershane ve okul öğretmenlerinin olduğunu söyledi. Hiçbir başarının tesadüf ve şans işi olmadığını vurgulayan anne Erdek, “Başarının arkasında iyi bir eğitim kadrosu ve bu eğitime gönül veren, oğlumun başarıya ulaşmasını sağlayan öğretmenlerimiz var. Onların fedakarlığı, cefakarlığı, onların azimle, sabırla bu işe dört elle sarılmaları sayesinde oğlum başarıyı oldu. Ben bu başarının okul öğretmenleri ve Körfez Dershanesi sayesinde geldiğine inanıyorum. Onlara teşekkürlerimiz var. Onlara vefa borcumuz var. Onlar bu alanda en fedakar olan kişilerdir. Hepsinden Allah razı olsun.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.