Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konyalılar, Ramazan Panayırı’nda buluşacak

Konya Köylerine Hizmet Götürme Derneği (KONKÖYDER), Ramazan ayına hazırlık amacıyla Ramazan Panayırı düzenliyor. Konya merkez KİPA AVM bahçesinde bir hafta sürecek panayırın gelirleri ihtiyaç sahibi köy öğrencilerine bağışlanacak....

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 14:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 14:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konyalılar, Ramazan Panayırı’nda buluşacak
Konya Köylerine Hizmet Götürme Derneği (KONKÖYDER), Ramazan ayına hazırlık amacıyla Ramazan Panayırı düzenliyor. Konya merkez KİPA AVM bahçesinde bir hafta sürecek panayırın gelirleri ihtiyaç sahibi köy öğrencilerine bağışlanacak.

    İhtiyaç sahibi köy öğrencilerinin eğitimi için sosyal projeler geliştiren KONKÖYDER, Ramazan Panayırı düzenliyor. Konya kültürüne özgü kültürel etkinliklerin düzenleneceği panayırda, Konya mutfağına has çeşitli yemekler hazırlanacak.

    Özellikle Ramazan ayı için kuru gıda, el yapımı doğal ürünlerin yer alacağı panayırda çocuklar da hoşça vakit geçirebileceği etkinliklerde, çocuklar deveyle gezme fırsatını yakalayacak. Panayır alanına kurulan oba çadırında Konya’nın Yörük kültürüne özel yemekler pişirilecek. Züccaciye, çeyiz ürünleri gibi çeşitli alışveriş imkanlarının bulunacağı panayırda Konya Kültür Sergisi için de özel bir alan oluşturulacak.

    SOMA ŞEHİTLERİ İÇİN HATİM DUASI YAPILACAK

    Panayırda Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenci için hatim duası yapılacak. 31 Mayıs Cumartesi günü yapılacak hatim duasına yaklaşık 3 bin kişinin katılımı bekleniyor. Aynı gün ünlü sanatçı Gökmen, panayırda Soma şehitleri için ağıt ve ilahiler seslendirecek.

    Yarın açılacak panayır, 5 Haziran’a kadar sabah 8.00 ve akşam 20. 00 arasında ziyaretçilerine açık olacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.