Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya avukatları: Hukuksuzlukların yanında saf tutmak tetikçiliktir

Konya’da bir grup avukat, son zamanlarda devletin avukatlara karşı baskıcı tutumu nedeniyle Konya Barosu önünde basın açıklaması yaptı. Meslektaşları adına basın açıklamasını okuyan Avukat Umut Olcay, "Adına ister yandaşlık deyin,...

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2015 17:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2015 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya avukatları: Hukuksuzlukların yanında saf tutmak tetikçiliktir
Konya’da bir grup avukat, son zamanlarda devletin avukatlara karşı baskıcı tutumu nedeniyle Konya Barosu önünde basın açıklaması yaptı. Meslektaşları adına basın açıklamasını okuyan Avukat Umut Olcay, "Adına ister yandaşlık deyin, ister yalakalık. Hukuksuzlukların yanında saf tutmak hukukçuluk değil, tetikçiliktir." dedi.

Konya Barosu önünde meslektaşları adına basın açıklamasını okuyan Avukat Olcay, "Mesleğimizin önünde bunca sorun yığını dururken kafamızı kuma gömmek, dilsiz şeytanı oynamak en hafif deyimiyle aymazlıktır. Susmak kabullenmektir ve susmak sarı öküzü vermektir." ifadelerine yer verdi.

Avukatların adliyelerde yaka paça gözaltına alınmasına tepki gösteren Olcay, "Avukatlar için direniş zamanı gelmiştir. Hakimlerimiz ve savcılarımızın büyük bir çoğunluğu aynı okulu bitirdiği arkadaşlarını, hukukçu meslektaşlarını dışladığı, ikinci sınıf olarak gördüğü için, mahkemelerde yargının üçlü sacayağının asli unsuru olarak görülmediğimiz için artık bir olma, birlikte olma ve tepki koyma zamanı gelmiştir." şeklinde konuştu.

'HUKUKSUZLUKLARIN YANINDA SAF TUTMAK TETİKÇİLİKTİR'

Avukat Olcay, duruşma salonlarında, mahkeme kalemlerinde, icra dairelerinde, karakollarda saygı duyulan, yargının olmazsa olmazı olarak görülen bir meslek mensubu olamadıklarını vurguladı. Olcay, basit bir dosya incelemesi için kırk takla atmak zorunda kaldıklarını ve mesleki faaliyet alanlarının sürekli daraltıldığını dile getirerek, şunları söyledi: "Adli yıl açılış törenlerinde konuşmamıza tahammül dahi edilemiyor. Terör faaliyetlerinde günah keçisi ilan ediliyoruz. 'Cübbeli' denilerek aşağılanmaya çalışılıyoruz. 'Biz cübbelilerin(!) sudan sebeplerle ve tamamen keyfi bir şekilde tutuklanması artık bardağı taşırmıştır. Biz cübbelilerle(!) yapılan hesaplaşma avukatlara olan tahammülsüzlüğün, adalete olan saygısızlığın bir sonucudur. Biz avukatların direniş günü gelmiştir. Artık bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetini bir kenara bırakma vakti gelmiştir. Adına ister yandaşlık deyin, ister yalakalık. Hukuksuzlukların yanında saf tutmak hukukçuluk değil, tetikçiliktir. Gün, avukatlarla, hukukla savaş içerisine giren zihniyetle mücadele günüdür."

Avukatlar, daha sonra adliyelerde karşılaştıkları hukuksuzlukları, Konya Adliyesi içerisinde alkışlarla protesto etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.