Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya – Ankara yolunda ‘Muayene istasyonu’ protestosu

Konya'nın Kulu ilçesine TÜVTÜRK Muayene istasyonu yapılmadığı için araçlarını çevre ilçelere götürmek zorunda kalan esnaf, Ankara – Konya karayolunu trafiğe kapattı. İlçe merkezindeki Kır Kahvesi Kavşağı’nda toplanan yüzlerce...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 14:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 14:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Konya – Ankara yolunda ‘Muayene istasyonu’ protestosu
Konya'nın Kulu ilçesine TÜVTÜRK Muayene istasyonu yapılmadığı için araçlarını çevre ilçelere götürmek zorunda kalan esnaf, Ankara – Konya karayolunu trafiğe kapattı. İlçe merkezindeki Kır Kahvesi Kavşağı’nda toplanan yüzlerce esnaf ve vatandaş, yaklaşık iki saat süren eylemlerinin ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Geçtiğimiz günlerde Cihanbeyli ilçesinde sabit araç muayene istasyonunun temelinin atıldı. İlçelerine muayene istasyonu yapılmazken çevre ilçelere muayene istasyonu yapılmasına tepki gösteren ilçe halkı, Ankara – Konya yolunu sabah saatlerinde trafiğe kapattı.

Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde 11 bin araç bulunurken Kulu ilçesinde ise 20 bin araç bulunduğunu vurgulayan esnaflar, Kulu halkının gezici muayene istasyonuna mahkum edildiğini vurguladı. Geçtiğimiz yıllarda, Kulu’ya TÜVTÜRK Muayene İstasyonu yapılma sözü alındığını, ancak siyasi baskılar sonucu bu istasyonun Cihanbeyli ilçesine yapılmaya karar verildiğini aktarıldı.

Konya – Ankara yolunu trafiğe kapatan vatandaşlar, ellerinde ‘Sabit istasyon istiyoruz.' Konya, Kulu’ya sahip çıkmıyor, Ankara sen sahip çık. Askerlik şubemizi geri istiyoruz.” yazılı billboardlar taşıdığı görüldü.

Olay yerinde bir açıklama yapan Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, muayene istasyonunun iki ilçenin arasında bir noktaya kurulması için öneride bulunduklarını ancak verilen sözlere rağmen haksız bir şekilde muayene istasyonunun Cihanbeyli’ye yapılma kararı alındığını aktardı. Kulu halkının haksız bir şekilde Cihanbeyli’ye gitmek zorunda bırakıldığını ifade etti.

Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı yol kapatma eylemi yaklaşık iki saat sürdü. Eylem, olaysız bir şekilde sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.