Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kocaoğlu: Genel başkanım adaylığım konusunda lütfetmiş teşekkür ediyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tekrar aday olacağı sinyalini verdi. CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde katıldığı bir televizyon programında, "Aziz Bey istediği sürece Aziz Bey'le devam edeceğiz."...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:39
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kocaoğlu: Genel başkanım adaylığım konusunda lütfetmiş teşekkür ediyorum
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tekrar aday olacağı sinyalini verdi. CHP Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyaretinde katıldığı bir televizyon programında, "Aziz Bey istediği sürece Aziz Bey'le devam edeceğiz." şeklindeki açıklamasını değerlendiren Başkan Kocaoğlu, "Ben genel başkanıma teşekkür ediyorum, sağ olsun bana lütfetmiş, şükranlarımı iletiyorum. Zaten kendisiyle görüşüyoruz. Duruma göre süreç daha erken, bakacağız, şartlar ne getirir ne götürür ona göre karar vereceğiz." dedi.

Cihan Haber Ajansı’na konuşan Kocaoğlu, AK Parti’nin çok büyük ihtimalle adayının Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olacağı ve İzmir’de Yıldırım’la yarışacağı yönündeki değerlendirmelere de "Hayırlısı olsun." karşılığını verdi.

Başkan Kocaoğlu, YSK’nın bakanların istifa etmeden yerel seçimlere aday olmasının önünü açan kararını da değerlendirdi. Kırmızı plaka ile seçimlere girilmesinin Türkiye’de geçmişten beri yapılan bir uygulama olduğunu belirten Kocaoğlu, uygulamanın sadece bu iktidar döneminde olmadığını söyledi. Seçimlerde kırmızı plakalar, kamu araçları, uçak, helikopteri gibi araçların kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Kocaoğlu, "İnşallah kullanılmaz. Ne oluyor, haksız rekabet oluşturuyorsunuz, siz helikopterle geziyorsunuz İzmir’in ilçelerini, ben arabayla geziyorum. Siz bir günde 5 ilçe geziyorsunuz ben 1 ya da 2 ilçe geziyorum. Helikopterle nasıl gezeceksiniz, ‘helikopteri bana arkadaşım verdi’, arkadaşım da vermez, veriyorsa nasıl oluyor. Benim helikopteri olan arkadaşım yok. Helikopteri olan arkadaşın nasıl oluyor, o ayrı bir konu. Onun için insan evladı geldiği yeri bilecek, gittiği yeri bilecek, gideceği yeri bilecek. Hepimiz nereden geldik, ne olduk, bugün buradayız, yarın ne olacağız. Bunu bileceğiz. Sonunda kul hakkı yemeyeceğiz kardeşim, işin başı bu." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.