Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kobani olaylarında 2 kişiyi öldürdükleri iddiasıyla 3 kişi tutuklandı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6-7 Ekim Kobani eylemlerinde Suudi Arabistan uyruklu Fahad İbrahim Aldwarij ve Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif isimli şahısları öldürdükleri iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.6-7 Ekim olaylarında Mardin’in...

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2014 17:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2014 17:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde 6-7 Ekim Kobani eylemlerinde Suudi Arabistan uyruklu Fahad İbrahim Aldwarij ve Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif isimli şahısları öldürdükleri iddiasıyla 3 kişi tutuklandı.

6-7 Ekim olaylarında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çıkan Kobani eylemlerinde polis tarafından gözaltına alınarak mahkemeye çıkarılan 15 kişiden 3'ü tutuklandı. 4'ü savcılıktan, 8'i ise adli kontrol kararı verilerek serbest bırakıldı.

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Suriye Ayn-El Arap (Kobane) bölgesinde yaşanan çatışmaları protesto etmek bahanesi ile 08.10.2014 günü ilimiz Kızıltepe ilçesinde meydana gelen eylemler esnasında bir aracın yakılması ile bayram ziyareti için Kızıltepe ilçemizde bulunan yakınlarının yanına gelen Suudi Arabistan uyruklu Fahad İbrahim Aldwarij ve Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif isimli şahısların öldürülmesi nedeniyle, iki il ve üç ilçede yapılan operasyonlarda 15 şahıs gözaltına alınmış, bunların 4'ü savcılıktan, 8'i ise adli kontrol kararı verilerek serbest bırakılmış, 3'ü ise tutuklanmıştır."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.