Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

KKTC'de meme kanserinde farkındalık oluşturmak için gönüllüler pembeye büründü

KKTC'de Kanser Hastalarına Yardım Derneği, “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı” çerçevesinde Pembe Gün etkinliği düzenledi.Dernek üyeleri ile gönüllüler, Lefkoşa'da bulunan Kuğulu Park’ta toplanıp KKTC Meclisi önüne yürüdü. Meclis...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
KKTC'de meme kanserinde farkındalık oluşturmak için gönüllüler pembeye büründü
KKTC'de Kanser Hastalarına Yardım Derneği, “Meme Kanserinde Farkındalık Ayı” çerçevesinde Pembe Gün etkinliği düzenledi.

Dernek üyeleri ile gönüllüler, Lefkoşa'da bulunan Kuğulu Park’ta toplanıp KKTC Meclisi önüne yürüdü. Meclis ön bahçesinde yer alan etkinliğe, KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber ile Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da katılarak destek verdi.

Pembe balonların gökyüzüne bırakıldığı ve milletvekillerinin de yer aldığı etkinlikte, dernek başkanı Raziye Kocaismail, kanser hastaları ve kanser konusunda derneğin talebini içeren bir mektubu da Meclis Başkanı Sibel Siber’e sundu.

“Pembe Gün” etkinliğine, Avustralya’da faaliyet gösteren Kıbrıs Türk İslam Derneği yetkilileri de katılarak, destek verdi.

Dernek üyeleri etkinlikte, “Erken teşhis hayat kurtarır”, “Farkındayım Korkmuyorum”, “Devlet dernek halk el ele kanser sana güle güle”, “Sağlıklı güzel yıllar kontrolle başlar” yazılı pankartlar taşıdı.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Başkanı Raziye Kocaismail, etkinlikte yaptığı konuşmada, dernek olarak 2007 yılından beri Türkiye'de var olan “Ulusal Kanser Danışma Kurulu”nun bir benzerinin KKTC’de oluşturulması ve her iki Ulusal Kanser Danışma Kurullarının ilişkilendirilmesini her hükümetten talep ettiklerini kaydetti.

Kocaismail, kanser konusunda atılacak adımların, hükümetlerin politikası olarak değil, Ulusal Kanser Danışma Kurullarının öngördüğü şekilde, hükümetler değişse bile kaldığı yerden kesintisiz devamı için bu taleplerinde ısrarlı olduklarını söyledi.

Meclis Başkanı Sibel Siber de derneği bugün düzenlediği etkinlikten dolayı tebrik etti. Siber, etkinliğin, meme kanserine dikkat çekmek için önemli olduğunu vurguladı ve tüm kadınları kontrollerini düzenli yapmaya çağırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.