Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızıltepe STK Platformu: Kaymakamlığa yapılan saldırı üzücü

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto ettikleri sırada bir grubun kaymakamlık binasını ve makam aracını tahrip etmesi tepki gördü. Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, protesto eylemleri ile...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 13:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Kızıltepe ilçesinde çiftçilerin elektrik kesintilerini protesto ettikleri sırada bir grubun kaymakamlık binasını ve makam aracını tahrip etmesi tepki gördü. Kızıltepe Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, protesto eylemleri ile ilgili yaparak elektrik konusunda Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş’in her türlü çabayı gösterdiğini belirti. Platform, kaymakamlık binasına ve makam aracına yapılan saldırının üzücü olduğunu, Kaymakam Ermiş’in her zaman halkın yanında olduğunu dile getiren yazılı bir açıklama yaptı.

    Platform adına açıklama yapan başkanı Mehmet Şerif Öter, uzun süredir tarımsal alanda kullanılan elektrik sorunuyla ilgili yapılan girişimler sonuçsuz kaldığını hatırlattı.

    Platform olarak elektrik sorunu ile ilgili 2011 yılında ilk eylemlerini yatıklarını kaydeden Öter, "Elektrik Dağıtım Şirketi DEDAŞ’ın sulamalarda kullanılan elektriği 3 gün kesinti yapması üzerine çiftçiler seslerini duyurmak ve tepkilerini ortaya koymak amacıyla karayolları trafiğe kapattı. STK Platformu olarak elektrik sorunun çözümü konusunda her zaman çiftçimizle beraber olduk bu sorunla yakından ilgilendik. Bundan sonrada sorunun çözüme kavuşması için maddi ve manevi olarak çiftçilerimizin yanında olacağız. Ama hak ararken başka insanların haklarını ihlal etmek, çevreye zarar vermek doğru değildir. Sorunun çözümü noktasında bu güne kadar kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe halkın yanında olmuş ve her türlü desteği vermiştir. Belki de Türkiye’de ilk kez bir kaymakam halkın demokratik eylemine katılarak destek vermiş. Ama ne yazık ki yaşanan son olayda kaymakamlık binası ve aracı hedef alınarak tahrip edilmeye çalışılmıştır. Emektar duyarlı çiftçilerimizin halkıyla her konuda dayanışma içinde olan Kaymakam Ermiş’in makamına ve aracına saldırıda bulunacaklarını asla düşünmüyor ve inanmıyoruz." ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.