Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kızılay bombası, Ankara'ya valiz içinde götürülmüş

35 kişiyi katleden Ankara bombacısı Seher Çağla Demir’in cesedi ortada kaldı. Katillerin bombayı Şanlıurfa’dan otobüsle getirdiği ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2016 08:32
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2016 08:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kızılay bombası, Ankara'ya valiz içinde götürülmüş

 

Ankara’da 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili her gün yeni bir detay ortaya çıkıyor. Edinilen bilgilere göre, teröristler 35 masumu öldüren bombayı Kobani’den getirdi. Saldırıyı organize eden Vahit K. TNT-RDX türü patlayıcıyı M.V.D. ile Şanlıurfa’ya getirerek kırsala gömdü. Gözaltına alınan M.V.D., 11 Mart günü bombayı çıkarıp valize koydu. Otobüse bindi ve Ankara’ya geldi. Seher Çağla Demir ve Vahit A., M.V.D.’yi AŞTİ’de karşıladı. Seher Çağla Demir ve Vahit A. saldırıdan bir gün önce (12 Mart) Çamlıdere’de bombacı araca yükledi.

Bu arada canlı bombanın cesedi ortada kaldı. Katilin Adli Tıp Kurumu’nda cesetlerin incelemesi tamamlandı. Ancak Demir’in babası “Kızım bombacıysa cesedini istemiyorum” diyerek tepki gösterdi. Adli Tıp Kurumu Yönetmeliğine göre, kimliği tespit edilmiş olmasına rağmen ailesi veya yakınlarınca 3 gün içinde alınmayan cesetler, gömülmek üzere, belediyeye veya mülki idare amirliğine teslim ediliyor. Demir’in uzuvları Adli Tıp Kurumu’ndaki işlemlerini tamamladıktan sonra belediyeye teslim edilecek. Belediye de bombacının parçalarını kimsesizler mezarlığına gömecek. İkinci bombacı Özgür Ünsal’ın babası ise cesedi almak için Adli Tıp Kurumu’na başvuru yaptığı öğrenildi. Bu arada hain terör saldırısını terör örgütü PKK’nın bir kolu olarak bilinen TAK üstlendi. 

Öte yandan soruşturma kapsamında gözaltında bulunan 14 kişiden 4’ü serbest bırakıldı. Emniyetten bırakılan 4 şüphelinin, saldırıda kullanılan otomobilin satışıyla ilgili Şanlıurfa’da gözaltına alınanlar olduğu öğrenildi. Gözaltındaki 10 şüpheli halen Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde bulunuyor. Saldırıyı olayın faili terörist Seher Çağla Demir’le planladığı öne sürülen kişinin temas kurduğu bir LPG satıcısı da gözaltına alındı.  

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.