Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap kumbaraları kütüphane oldu

Dört ay önce uygulamaya konulan ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve kent merkezindeki bir alışveriş merkezi işbirliği ile yürütülen kitap kumbaralar projesi ilk meyvesini verdi....

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 16:58
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 16:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kitap kumbaraları kütüphane oldu
Dört ay önce uygulamaya konulan ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi ve kent merkezindeki bir alışveriş merkezi işbirliği ile yürütülen kitap kumbaralar projesi ilk meyvesini verdi. Proje kapsamında toplanan kitaplardan Karadayı Köy okuluna kütüphane yapıldı.

    Kütüphane için düzenlenen açılış töreninden konuşan Vali Vahdettin Özcan, projede emeği geçenlere teşekkür etti. Vali Özcan, "Vatandaşlarımızın evlerinde bekleyen eski kitapların paylaşılması sonucu güzel bir proje oluştu. Bu çalışma için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

    Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesi Başkanı Zeynep Dinç ise projede kendilerine destek verenlere teşekkür ederek "Kısa bir süre içerisinde 10 bin kitap topladık. Amacımız çocuklarımızı okumaya teşvik etmek. Çocuklarımızın donanımlı olması ve ülkenin geleceğine hizmet etmesini istiyoruz. Bu projenin büyüyerek tüm ülkeye yayılmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı yapılırken Vali Özcan ve beraberindekiler kitapları inceledi. Düzenlenen törenin ardından çocuklar için çeşitli eğlence etkinlikleri yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.