Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırşehir Valiliği'nden sokak düğünlerine ses ayarı

Kırşehir’de düğünlerde yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı başlatılan ‘Mateme Dönüşmeyen Etkinlikler’ projesi kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü polis ekipleri, Kırşehir Valiliği'nin uyarılarını düğün sahiplerine ve...

Haber Giriş Tarihi: 01.08.2015 00:58
Haber Güncellenme Tarihi: 01.08.2015 00:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırşehir Valiliği'nden sokak düğünlerine ses ayarı
Kırşehir’de düğünlerde yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı başlatılan ‘Mateme Dönüşmeyen Etkinlikler’ projesi kapsamında, Asayiş Şube Müdürlüğü polis ekipleri, Kırşehir Valiliği'nin uyarılarını düğün sahiplerine ve düğünlerde yer alan müzisyenlere tebliğ etti.

‘Düğünümüzü Mateme Dönüştürmeyelim’ başlığı ile başlatılan projede Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü polis ekipleri sokak düğünlerini gezerek orkestra görevlilerine 2872 sayılı çevre kanunu gürültü yönetmeliği çerçevesinde uyarılarda bulundu.

Düğünleri denetleme ve tebliğ görevi öncesinde, polis ekiplerine açıklamada bulunan ve personelini bilgilendiren Asayiş Şube Müdürü Veysel Murat Tuğrul, "Vatandaşlarımızın rahatsız olmadan sevinç dolu günlerini yaşayabilmeleri için ses yükseltici cihazların kullanımını düğünlerde tamamen men edeceğiz. Düğün evlerinde kurulan çadırların da yollara kurulumlarını bu vesile ile tamamen men etmiş olacağız" dedi. 2011 yılında alınmış olan kararın uygulanması noktasında esnek davranıldığını ifade eden Tuğrul, "Vatandaşlarımız hayatları boyunca bir kez yaptıkları bir etkinliği doya doya yaşasınlar istiyoruz. Fakat 155 ihbar hattına gelen yoğun ihbarlar, bizlere sözlü olarak yapılan ihbarlar ya da yazılı olarak yapılan şikâyetler çerçevesinde bu noktada tolerans gösterilemez bir noktaya geldi" diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürü Tuğrul’un yaptığı bilgilendirmenin ardından, polis ekipleri gruplar halinde düğünleri dolaşarak orkestra ve düğün sahiplerini bilgilendirdi. Bazı düğün sahibi ve müzisyenlerin karara olumsuz tepki gösterdiği görüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.