Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırıkkale'den Mardin’e gönül köprüsü kuruldu

Kırıkkale Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) üyeleri ile Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri bayramda Mardin’de kurban eti dağıttı. Kimse Yok Mu Derneği'nin Mardin organizasyonuna TÜMÇADER üyelerinin tamamı katıldı. İşçiler, aynı...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2013 12:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2013 12:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırıkkale'den Mardin’e gönül köprüsü kuruldu
Kırıkkale Tüm Çalışanlar Derneği (TÜMÇADER) üyeleri ile Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri bayramda Mardin’de kurban eti dağıttı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin Mardin organizasyonuna TÜMÇADER üyelerinin tamamı katıldı. İşçiler, aynı zamanda Mardinli öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu. Kırıkkaleli işçiler, sabahın erken saatlerinden itibaren fakir ve muhtaç ailelerin kapılarını çaldı. Et kesimhanesinden alınan etler, gönüllülerin araçlarına aktarıldı. Ardından, belirlenen adres listeleri gönüllülere dağıtılarak gruplar halinde adreslere gönderildi. Gittikleri adreslerde kapıları çalan TÜMÇADER üyelerini koli içinde kurban etleri ile gören mağdur aileler, büyük bir sevinç yaşadı.

Muhtaç ailelere gitmenin huzurunu yaşadıklarını belirten TÜMÇADER Başkanı Cengiz Acar, "Ülke insanının kaynaşmasına ve birbirini tanımasına vesile olan bu ziyarete katılmaktan mutluluk duyuyoruz. Bir barış köprüsü bir gönül köprüsü kuruldu." dedi. Yardımlaşmanın ve kaynaşmanın yaşandığını dile getiren Acar, "Kırıkkale'den Mardin’e gittiğimiz için çok mutluyuz. Herkese gitmelerini tavsiye ediyorum." diye konuştu. Yıllardır ziyaret eksikliği yaşandığını dile getiren Acar, çalışanlar olarak kendi aralarında karar aldıklarını ve bundan sonra her bayramda bu ziyaretleri gerçekleştireceklerini belirterek, "Yoksullara yardımcı olmak, el uzatmak ve yardımcı olmak güzel bir duygu. Bölgenin kalkınması için, refahı için buralara gelmek gerekir. Bir fedakârlık lazım. Bu gönül köprüsü ile bir şeylerin değişeceğine ve güzelleşeceğine inanıyorum." şeklinde konuştu.

TÜMÇADER Genel Sekreteri Seyit Daştan ise derin duygular yaşadığını ve çok yanlış bilgilerle bu ziyareti gerçekleştirdiğini söyledi. Bu ziyaretle işin iç yüzünü ve gerçeği öğrendiğini ifade eden Daştan, "Gelip yerinde görmek lazım. Gelmeyince boşluk oluyor. Bu ilk gelişim. Gerçekten ailelerle gelip bu güzel vatanımızın güzel insanlarını tanımak ve misafir olmak gerekir." ifadelerini kullandı.

Kucaklaşmanın ve yardımlaşmanın örneğini sergileyen TÜMÇADER üyelerine ve Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür eden Mardinli vatandaşlar, "Çoluk çocuğunu bırakarak Mardin’e gelip bu yardımları ve ziyaretleri yapmaları çok önemli." ifadesini kullandı.

Öte yandan TÜMÇADER üyelerinin bir kısmı Kırıkkale’de ihtiyaç sahiplerine kurban eti dağıtımı gerçekleştirdi. Kesilen kurbanların etleri, kurban için hazırlanan özel paketlerde, dernek yetkilileri ve gönüllüleri tarafından bizzat ihtiyaç sahibi ailelerin kapısına kadar götürülerek teslim edildi.

TÜMÇADER üyesi Mustafa Karakaya yaptığı açıklamada, ilde bulunan ihtiyaç sahibi yüz aileye gönüllü arkadaşlarıyla beraber et dağıtımı yaptıklarını belirterek, "Ziyaret ettiğimiz evlerde bizi karşılayanların gözlerindeki sevinç her şeye bedeldi. Sadece et dağıtımı yapmadık, aynı zamanda ailelerin başka ihtiyaçlarını da giderdik." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.