Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırıkkale’de yeni yapılan okullarla öğrenci kapasitesi 7 bin artacak

Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ilde yapımı devam eden eğitim binalarını inceledi. İnşaatların programlanan tarihten daha ilerde olduğunu hatırlatan Kolat, 45 milyon liralık yatırım ile devam eden yeni binaların tamamlanması ile birlikte ortalama...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırıkkale’de yeni yapılan okullarla öğrenci kapasitesi 7 bin artacak
Kırıkkale Valisi Ali Kolat, ilde yapımı devam eden eğitim binalarını inceledi. İnşaatların programlanan tarihten daha ilerde olduğunu hatırlatan Kolat, 45 milyon liralık yatırım ile devam eden yeni binaların tamamlanması ile birlikte ortalama 7 bin öğrenci kapasitesi daha kazanılacağını söyledi.

    Vali Kolat, ilk olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan endüstri meslek lisesi inşaatını ziyaret etti. Vali, burada müteahhit firma yetkililerinden bilgi alarak,sınıfları ve laboratuvarı gezdi. Kolat, ardından Yahşihan, Bahşılı ilçeleri ile Karşıyaka, Osmangazi Mahallelerindeki okul inşaatlarını yerinde inceledi. Daha sonra iş adamı Sadettin Saran, tarafından yapılan Kaletepe Mahallesindeki spor kompleksini ziyaret etti. Kolat, burada yaptığı açıklamada, “Devam eden okullarımızın inşaatını beraber dolaştık. İnşaatlarımız iyi bir şekilde devam ediyor. İnşallah süresi içinde bu okullarımızı öğrencilerimize teslim edeceğiz. Saran, bize bir spor salonu sözü vermişti. Arkadaşlar son noktaya getirdiler.” dedi.

    Yıldırım Beyazıt Ortaokulu Salonu yapımının son aşamaya geldiğini açıklayan Kolat, “Yalnız bu salon Kırıkkale’ye hitap edecek. Bu mahallede oturan vatandaşlarımız gençlerimizde bu salondan faydalanacak. Ben Saran’a bu duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Programlar süresinde devam ediyor.İnşallah diğer yatırımlarımızda devam edecek. Bu güzel yatırımlar vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun. Hakikaten okullarımız çok güzel oluyor.Son derece kaliteli inşallah daha güzel hizmetler olacak. Yapılan okullarımızın toplam maliyeti 45 milyon lirayı buluyor. Toplamda 250 adet derslik yapılıyor. Bu da demek oluyor ki 7 bin öğrencimiz bu okullarda okuyacak. Osman Gazi Mahallesi’nde de okul inşaatı devam ediyor. Orada çok güzel bir kampüs oluştu.” diye konuştu.

    Bütün okulların spor salonu olacağının altını çizen Kolat, “İsteyenler bu salonları kullanabilecek. Öğrencilere yapılacak hizmetler karşısında kampüs ortamı hem servis imkanları açısından hem de öğrencinin güvenliği açısından iyi bir ortam oluşuyor. Kırıkkale’de eğitimimiz son derece iyi gidiyor. Okullarda ortalama öğrencimiz sınıflarda 25 geçmiyor. Meslek liselerinde bu sayı 27’yi buluyor. Bunu da aşağıya çekmeye çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

    Vali Kolat, “Sınıflarda da bir sıkışıklığımız yok son derece iyi eğitim veriyoruz. Öğretmen açısından da bir sıkıntımız yok.Boş geçen dersimiz de yok.Bütün çaba gayret hem velilerimizin hem eğitim camiamızın özellikle de öğrencilerimizin gayret göstererek güzel eğitim kurumlarımızda Okullarını bitirmelerini istiyoruz.Müteahhitlerimize de bu başarılarından dolayı çok teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.