Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırıkkale'de Cumhuriyet coşkusu

Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de coşkuyla kutlandı. Vali Ali Kolat, Kırıkkale’nin bir Cumhuriyet şehri olduğunu, kentte Cumhuriyet ruhuna yakışır değişim ve dönüşümlerin yaşandığını...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kırıkkale'de Cumhuriyet coşkusu
Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale’de de coşkuyla kutlandı. Vali Ali Kolat, Kırıkkale’nin bir Cumhuriyet şehri olduğunu, kentte Cumhuriyet ruhuna yakışır değişim ve dönüşümlerin yaşandığını söyledi.

Etkinliklere geçtiğimiz yıllara oranla katılım ve ilginin daha yüksek olduğu gözlendi. Genciyle, yaşlısıyla tören alanını dolduran Kırıkkaleliler geçit töreninde yürüyüş yapan askeri birliklere alkışlarla eşlik etti. Kutlamalar Vali Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Yücel Karauz ve Belediye Başkanı Veli Korkmaz’ın üstü açık askeri bir araçla, tören alanında bulunanların bayramını kutlamasıyla başladı. Kutlama etkinliği, Vali Kolat’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam etti.

Vali Kolat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyet'in kuruluş yıl dönümünü kutladığını, bugünlere gelinmesinde en büyük emekleri olanların şehitler, malul ve gaziler olduğunu söyledi. Kolat, “Bugün çağdaşlaşma projesinin en önemli atılımı olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutlamanın haklı sevincini yaşamaktayız. Ben de hem devletimizi temsil etme görevim hem de aziz Türk milletinin bir ferdi olmam sebebiyle bugünlere sizlerle kavuşmanın derin sevinci ve heyecanı içerisindeyim. Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümü tüm millete ve siz Kırıkkalelilere bir kez daha kutlu olsun. Bu vesileyle bugünleri bizlere armağan eden aziz şehitlerimizi, malul ve gazilerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anıyorum.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.