Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse Yokmu Derneği Kamerun'da 16 su kuyusu açtı

Kimse Yokmu Derneği Bursa Şubesi, su sıkıntısının had safhada olduğu Afrika ülkelerinde kuyu açmak amacıyla 4 ay önce başladığı çalışmaların meyvelerini almaya başladı. Düzenlenen semineler ve yardım kampanlarında toplanan paralarla...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimse Yokmu Derneği Kamerun'da 16 su kuyusu açtı
Kimse Yokmu Derneği Bursa Şubesi, su sıkıntısının had safhada olduğu Afrika ülkelerinde kuyu açmak amacıyla 4 ay önce başladığı çalışmaların meyvelerini almaya başladı. Düzenlenen semineler ve yardım kampanlarında toplanan paralarla Kamerun'un N'Gaundere bölgesinde 16 su kuyusu açıldı.

Kimse Yok Mu Bursa Şube Müdürü Sadullah Hizan, 4 aydır başlattıkları kampanyada çok farklı insan hikayeyerine şahit olduklarını söyledi. Hizan su kuyusu açma projesinin amacını şu sözlerle özetledi: “Bir yudum su için kilometrelerce yol katetmek zorunda kalan insanlara temiz içme suyu sağlamak. Kirli ve sağlıksız suların neden olduğu bulaşıcı hastalıkları önlemek. Su sıkıntısı nedeniyle kullanılamayan tarım alanlarına su temin etmek ve tarımı geliştirmek. Bölgede yaşayan insanlara gelecek umudu aşılamak. Bölge halkının kalkınmasına destek olmak.”

Bir Kimse Yokmu gönüllüsünün babasının adına su kuyusu ücretini verdikten sonra başka bir şehre akrabalarını ziyarete gittiğini belirten Hizan, şöyle konuştu: “Bu gönüllümüz akrabalarının yanına ziyarete gitmiş. Akrabaları rüyalarında gönülülümüzün babasını gördüklerini ve kendilerinden su istediğini anlatmış. Bu çok manidar. Ayrıca bir bayan hayırseverim düğünündeki takıların hepsini vererek su kuyusu açılmasını istedi. Bir öğrenci gönüllümüz çok arzu ettiği cep telefonunu almaktan vazgeçip o parayı da içerisine katarak bir su kuyusu açılmasını sağladı. Emekli bir gönüllümüz biriktirdiklerini su kuyusu için verdi. Bunlar gibi çok sayıda önemli olay yaşadık.”

Kamerun'da faaliyet gösteren Türk okulunda görev yapan bir öğretmenin çabaları sonucu çalışmaların başladığını anlatan Hizan, “Topladığımız yardımlarla Kamerun'un N'Gaundere bölgesinde 16 adet su kuyusu açıldı. N'Gaundere valisi ve vatandaşlar Türk halkının gösterdiği bu dostane tavır karşısında çok mutlu oldu.” diye konuştu.

Türkiye'nin farklı illerinden Kamuren'a giden 20 gönüllünün açılan su kuyalarını gezdiğini dile getiren Sadullah Hizan, benzer yardımların sürdürüleceğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.