Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Kimse Yok Mu kapanmasın, bizim gibi garibanlar kimsesiz kalmasın"

Türkiye'de ve dünyanın 113 ülkesinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği ile yapılan asılsız haberler ve akabinde kapatma girişimleri, ihtiyaç sahiplerini derinden üzüyor. Kocası tarafından şiddet gördükten sonra...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye'de ve dünyanın 113 ülkesinde ihtiyaç sahiplerinin yardımına koşan Kimse Yok Mu Derneği ile yapılan asılsız haberler ve akabinde kapatma girişimleri, ihtiyaç sahiplerini derinden üzüyor.

Kocası tarafından şiddet gördükten sonra 3 çocuğu ile ayrı yaşayan ve çıkan bir yangında evlerinin kül olmasıyla dışarıda kaldıklarını belirten Emine Öksüzoğlu, en çaresiz anında Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllülerinin yardımına koştuğunu söyledi. Kendi ailesi olmasına rağmen en zor gününde hem annesi hem de babasının 'Kimse Yok Mu gönüllüleri' olduğunu duygulanarak anlatan Öksüzoğlu, “Ben Ramazan ayı öncesinde Kimse Yok Mu ile tanıştım. O kadar çok zor durumdaydım ki üç çocuğumla birlikte yalnız yaşıyorum. Çocuklarımın hepsi hasta, kendim de hastayım, çalışamıyorum. Çok zor durumdayken Kimse Yok Mu ile tanıştım. Allah onlardan razı olsun, elimde, ocağımda yiyecek hiçbir şeyim yoktu. Yiyecek eşya, her şey getirdiler.” dedi.

Kimse Yok Mu ile alakalı kapatılacak söylemlerinin kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Öksüzoğlu, “Benim hiçbir bakanım ve gelir kaynağım yok, eğer Kimse Yok Mu Derneği de kapatılırsa bizim halimiz perişan, bize kim sahip çıkacak ve bakacak. Hiç yoktan Kimse Yok Mu bize sahip çıkıyordu. Evimize gelip hatırımızı soruyor ve bütün ihtiyaçlarımızı karşılıyorlardı. Ben bugün çok üzgünüm, duyduğum şeyler karşısında. Başbakanımızdan ve bakanlarımızdan, yardım yapan bir yerin kapatılmamasını istiyorum. Yani Allah rızası için yapılan bir yardım yerini kapattıklarını duyunca ben çok üzüldüm. Neden böyle bir düşünceye sahip oldular, neden kapatıyorlar. Herkese her şeye yardımdayız deyip de neden böyle bir yeri kapatıyorlar. Biz hep mağdur ve muhtacız, başımızda kimsemiz yok. Onların da bunu duymasını istiyorum. Benim çocuklarımın bütün ihtiyacını orası karşılıyor. Yavrularımın sesini dernektekiler duydu, şimdi de başbakanımızın duymasını istiyorum. Allah verenden, getirenden razı olur ve inşallah dernek kapatılmaz. Yeni açılan bir yer değil burası, yıllardır var, biz hep Kimse Yok Mu Derneği’nin adını duyduk. Başka bir derneğin adını duymadık ve yıllar sonra neden kapanıyor, bunu anlamış değilim. Fakir fukaranın yanında duran bir yeri neden kapatıyorlar. Bu kadar insan ne yapacak? Cumhurbaşkanı ve Başbakan ne kadar yanımızda olacak? Benim kimsem yoktu. Annem ve babam vardı ama onlar bile dernek kadar yanımda olmadı. Bütün dertlerimi derneğe anlattım, onlar da yanımda oldu. Derneğimizi kapatmasınlar, bizim gibi garibanlar kimsesiz kalmasın.” diye konuştu.

20 yıldır görme engelli olan Yusuf Kara ise 2 çocuğuyla birlikte Kimse Yok Mu sayesinde 5 yıldır aldıkları yardımlar ile başka hiç kimseye ihtiyaç duymadan geçindiklerini belirtti. Kimse Yok Mu derneği ile aile gibi olduklarını vurgulayan Yusuf ve İlknur Kara, çifti şöyle konuştu: “Allah razı olsun makarnamızı, şekerimizi veriyorlar. Allah razı olsun onlardan, kapatmasınlar sakın. Herkes yoksulluk içinde, gözümüzle görüyoruz. O kadar yer varken bir tek dernek mi kaldı kapatılacak? Bir aile gibi olduk, bir sıkıntımız olduğunda derneğe koşuyoruz hemen. Ben bunaldığım zaman anneme babama gitmek yerine derneğe gidiyorum. Dernek kırtasiye olsun, et olsun, yemek olsun gerekeni her zaman yapıyor. Dernek benim çayımı şekerimi, etimi Ramazan’da ihtiyaçlarımı gördü. Dernek, yeri geldi mi benim paltomu verdi, ihtiyaçlarımızı gördü. Her zaman da dua ederim Allah razı olsun. O kadar yerler varken bir tek Kimse Yok Mu Derneği kalmış kapatılacak. Samsun’da bir çok kişiye dernek yardım ediyor.”


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.