Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse Yok Mu ile hayata tutunan anne: Yardım kesilirse 4 çocuğumla mağdur oluruz

Kimse Yok Mu Derneği’nin ulaştırdığı yardımlar sayesinde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, son dönemlerde hükümet eliyle dernek hakkında yapılan hukuksuz çalışmalara tepki gösterdi. Ankara’da 4 çocuğu ile birlikte yaşayan Songül...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 09:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 09:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimse Yok Mu ile hayata tutunan anne: Yardım kesilirse 4 çocuğumla mağdur oluruz
Kimse Yok Mu Derneği’nin ulaştırdığı yardımlar sayesinde yaşamlarını sürdüren vatandaşlar, son dönemlerde hükümet eliyle dernek hakkında yapılan hukuksuz çalışmalara tepki gösterdi. Ankara’da 4 çocuğu ile birlikte yaşayan Songül Karakelle de hiçbir geçim kaynağı olmadan sadece Kimse Yok Mu’nun yardımlarıyla geçindiklerini belirtti. Karakelle, "Buradan herkese sesleniyorum. Lütfen yardımlarımızı kesmeyin. Çünkü bizim maddi durumumuz yok. Benim bir geçim kaynağım da yok. Onlardan gelen yardımlarla geçiniyorum. Keserseniz benim 4 çocuğum mağdur durumda kalır." dedi.

Başta Filistin olmak üzere, 113 ülkede faaliyet gösteren, 300 bin aileye doğrudan yardım ulaştıran Kimse Yok Mu Derneği, hükümetin kıskacında. Hükümet eliyle yapılan baskılar sonucu, derneğin yardım toplama yetkisini kaldırmak isteniyor. Dernek Genel Merkezi’ne gönderilen müfettişlerin yapmış olduğu incelemelere rağmen herhangi bir usulsüz durum bulunamıyor. Buna rağmen yetki iptalinin kabinede imzaya açılması büyük tepki çekti. Yaşanan tüm bu gelişmelere rağmen dernek faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Özellikle yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle merkezlere gelen ihtiyaç sahibi aileler, çocuklarının giyim, okul gereçleri ve erzaklarını ücretsiz olarak temin edebiliyor.

"ALLAH BİR KERE DEĞİL, BİN KERE RAZI OLSUN"

Kimse Yok Mu Derneği sayesinde yaşamlarını sürdüren aileler, hükümet eliyle yapılan baskılara tepki gösteriyor. Dernekten yardım alan Songül Karakelle, 4 çocuğu ile birlikte yaşadığını ve Derneğin evine kadar getirdiği ihtiyaç malzemeleriyle geçimini sağladığını belirtiyor. Yardımların kesilmesi halinde mağdur olacaklarını belirten Karakelle, "Benim kimsem yok. 4 çocuğumla evde oturuyorum. Kimse Yok Mu Derneği’ne mektup yazdım. Geldiler ve durumuma baktılar. Sağ olsunlar el açtılar ve yardım ettiler bana. Yiyeceğimizi, etimizi, giyeceğimizi veriyorlar. Çocuklarımın bütün okul ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Bizlere sahip çıktılar. Ramazan bitene kadar yemek verdiler. Allah razı olsun hepsinden bize kapılarını açtılar. Allah bir kere değil bin kere razı olsun. Buradan herkese sesleniyorum. Lütfen yardımlarımızı kesmeyin. Çünkü bizim maddi durumumuz yok. Benim bir geçim kaynağım da yok. Onlardan gelen yardımlarla geçiniyorum. Keserseniz benim 4 çocuğum mağdur durumda kalır." dedi.

Bayramlıklarını Kimse Yok Mu Derneği’nin yardımlarıyla sağlayan Yasin ve Yusuf Yıldız kardeşler ise “Kimse Yok Mu bize okul kıyafetlerimizi, kırtasiye malzelerimizi veriyor. Biz çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

"MERAK EDEN HERKES FAALİYETLERİMİZİ GÖREBİLİR"

Kimse Yok Mu Derneği İç Anadolu Lojistik Merkezi Yardım Birimi yetkilisi Kemal Kertil, yaşanan tüm gelişmelere rağmen faaliyetlerine devam ettiklerini kaydetti. İsteyen herkesle derneğin nasıl çalıştığına ilişkin bilgileri paylaşabileceklerini belirten Kertil şöyle devam etti: "Gündemdeki siyasi olaylar bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Biz yapmamız gereken işlerimize aynı şekilde devam ediyoruz. Bize başvuru yapan mağdur ailelere giyim eşyası vereceğimiz zaman merkezimize davet ediyoruz. Günde yaklaşık 10-15 aileyi merkezimizde ağırlıyoruz. Burada çocuklarıyla birlikte gelip tepeden tırnağa ne varsa alıp gidiyorlar. Kurban Bayramı da yaklaşıyor. Ankara’da et dağıtımımız olacak. Bu etleri biz ailelerin evlerine kadar gönüllü vatandaşlarımızın yardımlarıyla birlikte dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Bizi eleştirenler ya da haberleri ciddiye alan insanlar buyursunlar gelsinler. Yapılan işlere faaliyetlerimizi gelip görebilirler. Ailelere tek tek ziyarete de götürebiliriz. Buraya gelen yardımlar nasıl geliyor, hangi aşamadan geçtikten sonra vatandaşlara ulaşıyor bunları gelip görebilirler."

“KİMSE BİZİ YIKAMAYACAK”

5 yıldır Kimse Yok Mu Derneği’nde gönüllü olarak çalışan Nebahat Kapusuzoğlu da zor durumda olan insanlara yardım elini her zaman uzatmaya devam edeceklerini ifade etti. Kapusuzoğlu, "Genel Müdürümüz çıktı ve ‘Kimse bizi yıkamayacak.’ dedi. Ben de onu destekliyorum. Kimse bizi yıkamayacak. Ben burada gönüllü çalışıyorum. Gıda, okul ihtiyaçları, giysiler veriyoruz. Her şey alabiliyorlar. Kurban etleri kapılarına kadar gidiyor. İnşallah böyle birkaç yer daha açılırsa Türkiye kalkınır. Bizim gönüllülerimiz getiriyor bizler de dağıtıyoruz. Allah bin kere razı olsun getirenlerden.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.