Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Kimse Yok Mu hayallerimizi gerçekleştirdi, bize kim sahip çıkacak?'

Kimse Yok Mu Derneği tarafından Somali'den üç yıl önce eğitim için getirilen öğrenciler, kendilerine el uzatan derneğe teşekkür ederek, "Eğer buraya gelmeseydik, kimbilir ülkemizde şimdi ne haldeydik. Dernek hayallerimizi gerçekleştirdi....

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Kimse Yok Mu hayallerimizi gerçekleştirdi, bize kim sahip çıkacak?'
Kimse Yok Mu Derneği tarafından Somali'den üç yıl önce eğitim için getirilen öğrenciler, kendilerine el uzatan derneğe teşekkür ederek, "Eğer buraya gelmeseydik, kimbilir ülkemizde şimdi ne haldeydik. Dernek hayallerimizi gerçekleştirdi. Basından çıkan haberleri okuyunca çok üzülüyoruz. Eğer faaliyetler durdurulursa bize kim sahip çıkacak? Dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanlar Kimse Yok Mu Derneği'ni bekliyor. Muhtaç insanlara el uzatan insanların ellerini kırmayın." dedi.

Yaklaşık 500 Somalili öğrenci arasında yer alan ve şu anda Balıkesir'de eğitimlerine devam edenler, hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. Zor şartlar altında Somali'de yaşamını sürdüren öğrenciler, ellerinden tutup kendilerini Türkiye getiren hayırsever Türk insanına minnettar olduklarını belirtiyor. Ülkelerinde yaşanan kuraklık ve zorlu yaşam şartlarından söz eden öğrenciler, daha önce Türkiye'yi haritada bile bilmediklerini belirterek, yardımsever Türk insanını tanımanın kendileri için bir şeref olduğunu vurguluyor.

Balıkesir'de üç yıldır eğitimine devam eden Abdülhakim Muhammed Ahmet, Somali'den Kimse Yok Mu sayesinde Türkiye'ye geldiğini belirterek, "Ülkemizde böyle bir eğitim almak bizim için çok zordu. Bizim için hayal gibiydi. Allah'tan sonra Türk milleti ve Kimse Yok Mu Derneği'ne teşekkür ediyoruz. Somali'de açılan sınava gelmek için 8 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından sınav yerine ulaştım. Daha sonra Türkiye'ye geldim. Türk insanını çok seviyorum. Kimse Yok Mu Derneği olmasaydı sizleri tanıyamazdım. Burada binlerce insan tanıdım." dedi. Haberlerde derneğin yardım faaliyetlerinin durdurulacağını duyduğunu ifade ederek, "Çok üzüldük. Bunun yanlış olacağını düşünüyorum. Çok üzüldük. Dua ediyoruz. Özellikle Müslümanlara yardım edenlerin yarımlarının durdurulması bizi üzüyor. Dünyanın dört bir yanında yardıma muhtaç insanlar, Kimse Yok Mu Derneği'ni bekliyor. Muhtaç insanlara el uzatan insanların ellerini kırmayın. Yardım bekleyen gözleri kör etmeyin." şeklinde konuştu.

İbrahim Muhammed Abdülkadir ise, "Bizi buraya getirip bu imkânı veren dernek yetkililerinden ve Türk insanından Allah razı olsun. Dernek sayesinde hayallerimiz gerçekleşti. Onlar olmasa belki buralara gelemeyecektik. Benim gibi 500'e yakın öğrenci Türkiye'ye getirildi. Kimse Yok Mu olmasa belki de okuyamayacaktık. Onları tanımak bizim için bir şereftir. Haberlerden, derneğin yardım faaliyetlerinin durdurulacağını duyuyoruz. Buna çok üzüldük. Onlar millete yardım ediyorlar." ifadelerini kullandı.

Kimse Yok Mu Derneği'nin kendilerini eğitim için Türkiye'ye getirdiğini anlatan Muhammed Adam Abdi de, "Bizi Türkiye'ye getirip sahip çıktılar. 2011 yılında Somali'de ciddi bir kuraklık vardı. Dernek görevlileri ülkemize gelip insanımıza el uzattı, yardım etti. Sizler olmasaydınız, bizler bu imkânları bulamayabilirdik. Böyle güzel bir eğitim almayabilirdik. Somali'de kalsaydık böyle bir imkânı bulamazdık. Basında çıkan haberleri okuyunca çok üzüldük. Eğer böyle olursa bize kim sahip çıkacak? Ülkemize geri mi döneceğiz? Bütün Müslümanlar için de üzülüyoruz." dedi.

Dernek sayesinde Türkiye'de güzel bir eğitim gördüklerini söyleyen Muhtar Hassan Guled, "Allah, onlardan ve Türk insanından razı olsun. Duyuyoruz ki dernek faaliyetleri durdurulacakmış. Bunu duyunca hiç sevinmedik, çok üzüldük. Bunu yapanlar lütfen yapmasınlar. Eğer bu olursa dünyanın dört bir yanında yardım bekleyenlerin hali ne olur? Yalvarıyoruz, lütfen bunu yapmayın. Buraya gelmeden önce Türk halkını ve Türkiye'yi tanımıyordum. Türkiye'nin yerini haritada bile bilmiyordum. Kimse Yok Mu, hayallerimizi gerçekleştirdi. Tüm Müslüman ülkelere ve yardıma muhtaç insanlara yardım eden hayırsever Türk insanından Allah razı olsun." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.