Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse Yok Mu Derneği, Iraklıları Ramazan'da sevindirdi

Zonguldak’ta Kimse Yok Mu Derneği, Irak’tan gelen göçmenleri unutmadı. Yaklaşık 1,5 yıl önce Ortadoğu'daki savaş nedeniyle Zonguldak'a iltica eden mağdur durumdaki Iraklı ailelere Ramazan yardımında bulunuldu. Kimse Yok Mu Derneği Zonguldak...

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2015 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2015 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimse Yok Mu Derneği, Iraklıları Ramazan'da sevindirdi
Zonguldak’ta Kimse Yok Mu Derneği, Irak’tan gelen göçmenleri unutmadı. Yaklaşık 1,5 yıl önce Ortadoğu'daki savaş nedeniyle Zonguldak'a iltica eden mağdur durumdaki Iraklı ailelere Ramazan yardımında bulunuldu.

Kimse Yok Mu Derneği Zonguldak bürosuna akın eden Iraklılar, Ramazan ayında erzak ve giysi yardımıyla sevindi. 150 ailenin yardım için müracaatta bulunduğu dernek, ilk etapta yaklaşık 100 kişilik 15 aileye; peynir, zeytin, salatalık, makarna, çay, şeker, nohut, makarna, pirinç gibi kumanya paketi ile giysi yardımında bulundu.

Yardım haberini alan Iraklı mülteciler, Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine müracaat etti. Başvuru yapan aileler arasında lösemi, kalp ve böbrek hastası olan kadınların çok zor şartlarda yaşadıklarını belirtti.

Zor durumdaki ailelere ellerinden gelen yardımı sağlamaya çalıştıklarını anlatan Kimse Yok Mu Derneği Zonguldak Temsilcisi Fikret Sarıhan, “Hayırseverlerin bağışlarıyla Irak’taki savaştan ülkemize sığınan Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu an 150 ailenin başvurusu var. Bunlardan ilk 15 aileye bugün itibariyle kumanya ve kıyafet yardımında bulunduk. Bizlere yardım gelir gelmez, başvuru sırasına göre Iraklı aileleri arayıp yardım paketlerini dağıtıyoruz.” dedi.

Hayırseverlerin kendilerine yaptığı bağışlardan oluşan yardım paketlerini, Ramazan’ın sonuna doğru başvuru yapan diğer Iraklı mağdur ailelere de dağıtacaklarını kaydetti.

Iraklı ailelerden birinin kızı olan ve aynı zamanda Zonguldak İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören Nergis Neamah(16), ailelerin Ramazan yardımlarıyla çok mutlu olduğunu belirterek, “Okulda Türkçeyi öğrendim. Burada hem tercümanlık yapıyorum hem de yardımcı oluyorum. Bazı aileler çok zor durumda. Bu yardım organizasyonu çok mutlu etti. Sonradan duyanlar da derneğe başvuru yaptı. Bizlere zor zamanımızda sahip çıkan Kimse Yok Mu Derneği’ne ve hayırsever Müslüman kardeşlerimize teşekkür ettiler.” diye konuştu.

Zonguldak'ta yaklaşık bin Iraklı ailenin yaşadığı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.