Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse Yok Mu Derneği, Afrikalı öğrencileri giydirdi

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan Burindi ve Yemenli öğrencilere kışlım giyecek ve ayakkabı yardımında bulundu.Kimse Yok Mu Derneği, din, dil, ırkt, cinsiyet ayrımı yapmadan hayırseverlerin...

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2015 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2015 13:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimse Yok Mu Derneği, Afrikalı öğrencileri giydirdi
Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan Burindi ve Yemenli öğrencilere kışlım giyecek ve ayakkabı yardımında bulundu.

Kimse Yok Mu Derneği, din, dil, ırkt, cinsiyet ayrımı yapmadan hayırseverlerin yardımını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. 6 kıtada gönüllüler aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu Derneği, ülkelerinden binlerce kilometre uzakta eğitim görmekte olan öğrencilere de el uzattı. Atatürk Üniversitesi'nde öğrenim görmekte olan Afrika ülkelerinden Burindi ve Yemenli öğrencilere Kimse Yok Mu Derneği kışlık giysi ve ayakkabı yardımında bulundu. Yakutiye ilçesi Hilalkent'teki Kimse Yok Mu Derneği'nin yerleşkesine giden Afrikalı öğrenciler, Dernek Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş tarafından karşılandı. Öğrencileri bir süre makamında misafir edip onlarla sohbet eden Keleş, daha sonra konuk öğrencileri dernek mağazasına götürdü. Öğrenciler burada kışlık mont, kazak aldı. Ayrıca öğrencilere yine kışlık bot ayakkabı hediye edildi.

Kimse Yok Mu Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, dernek olarak eğitime önem verdiklerini söyledi. Türkiye'de ve Erzurum'da misafir olarak bulunan Afrikalı yoksul öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için bütün imkanların seferber edildiğine vurgu yapan Keleş, "Kimse Yok Mu Derneği maddi imkânsızlıklar yüzünden öğrenimine devam edemeyen ya da zorluk çeken öğrenciler için imkanlarını seferber etti. Amacımız ülkemizdeki ve şehrimizdeki tutmak.Yoksullukla mücadelede eğitim ve öğretime büyük önem gösteren Kimse Yok Mu, eğitime tam destek vermeye devam ediyor. Binlerce kilometreden gelerek burada eğitim görmekte olan Afrikalı üniversite öğrencisi kardeşlerimize giysi ve gıda yardımında bulunduk. Burindi ve Yemen'den gelen kardeşlerimize Dernek iyilik merkezimizde, soğuk kış günlerinde üşümesinler diye kışlık mont, kazak, ayakkabıAyrıca bu kardeşlerimize gıda yardım malzemesi de verdik." dedi.

Keleş, ayrıca dernek olarak eğitim öğretim yılı başında binlerce ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye malzemesi yardımında bulunduklarını da sözlerine ekleyerek, "Yapmış olduğumuz yardımlar belirli zaman aralıklarında değil Allah'ın izniyle yıl boyu sürmektedir. Çocuklar sadece bizim değil bütün dünyanın geleceği onlara sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmaktır. Şehrimizde ve bölgemizde binlerce ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yıl içerisinde kırtasiye malzemesi, kışlık giyecek yardımında bulunduk." diye konuştu.

Bölge Koordinatörü Keleş, asrın iyilik hareketi olarak Türkiye'nin uluslararası arenada marka haline gelen Kimse Yok Mu Derneği'nin gönüllüsü olmak isteyenlerin de internet üzerinden ya da dernek hizmet binasına gelerek üye kayıtlyarını yaptırabileceklerine sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.