Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimse bunu beklemiyordu! Çekildiler!

ABD ordusunun IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesinin sebebini, "Rakka'nın kurtarılmasına" hazırlık olarak duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimse bunu beklemiyordu! Çekildiler!
Bu arada YPG'nin Menbiç'ten de çekildiği iddia edildi. PYD Dış İlişkiler Temsilcisi Zuhat Kobani Menbiç’in askeri güçlere teslim edildiğini açıklarken, YPG'den yapılan açıklamada da kentin kontrolünün askeri yetkililere bırakıldığı ve kendi güçlerinin üslerine çekildiği ileri sürüldü.

YPG'nin dün yaptığı Fırat'ın doğusuna çekilinmeyeceği açıklamasının ardından, ABD Dışişleri Bakanı Kerry, bugün YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmeye başladığını söylemişti.

Washington Post'un haberine göre ABD ordusunun IŞİD karşıtı koalisyon sözcüsü, YPG'nin Fırat'ın doğusuna çekilmesinin sebebini, "Rakka'nın kurtarılmasına" hazırlık olarak duyurdu.YPG'nin Fırat'ın doğusuna geçmesinin Türkiye'nin talebi olduğu bilinirken, geçişin yapılmaması durumunda YPG hedeflerinin vurulacağı söylenmişti.

YPG, MENBİÇ'TEN ÇEKİLDİ Mİ?

ABD cephesinden bu açıklamalar gelirken bir başta iddia daha gündeme geldi. IŞİD'den alınan Menbiç'teki Suriyeli Kürt grupların kentten çekilerek yerlerini Arap koalisyonuna bıraktığı iddia edildi. Sputnik'te yer alan ve YPG'nin üst düzey bir askeri yetkilisine dayandırılan haberde, 'Demokratik Suriye Güçleri'nin Menbiç'in özgürleştirilmesi operasyonundaki misyonunu tamamladığı ve kenti Menbiç Askeri Meclisi'ne bıraktığı' öne sürüldü.

İMC TV’ye konuşan PYD Dış İlişkiler Temsilcisi Zuhat Kobani ise yine Menbiç’in askeri güçlere teslim edildiğini söylerken, YPG'den yapılan açıklamada da grubun elinde tuttuğu mevzilerin Menbic Askeri Konseyi'ne devredildiği, denetimin de 15 Ağustos'ta sivil konseye bırakıldığı ileri sürüldü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.