Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kimlik bilgilerini kim sızdırdı?

YSK Başkanı Sadi Güven, 50 milyon kişinin kimlik bilgileri çalındı haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Güven açıklamasında "İnternette dolaşan dosyadaki verilerin 2008 tarihinde paylaşılan dosyalarla uyumlu olduğu görülmüştür." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 17:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kimlik bilgilerini kim sızdırdı?

 

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) Sadi Güven, kimlik bilgilerinin sızdığı iddiaları hakkında açıklama yaptı. 

Güven konuya ilişkin,"İnternet sitelerinde yaptığımız araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgiler, siyasi partilere verdiğimiz veri tabanıyla uyuşmaktadır" dedi.

"BİLGİLER PARTİLERE VERDİĞİMİZ VERİ TABANIYLA UYUŞUYOR"

YSK Başkanı Sadi Güven, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"İnternette dolaşan dosyadaki verilerin 2008 tarihinde paylaşılan dosyalarla uyumlu olduğu görülmüştür. O dönemde listeleri kimlerin aldığı bizde var ama kim sızdırmıştır, bu yargının bilebileceği bir şey.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bizden bu konuda bilgi talebinde bulundu. Başsavcılık istemeden önce de kamuoyunda konuşulmaya başlandığında, belgeler doğru mudur, değil midir, nereden çıkmıştır, sızma mıdır, bizim verdiklerimiz listelerden kamuoyuna aktarılan bilgiler midir, bu konuda bir araştırma yapmıştık. Çalışmalarımız devam ediyor. O bilgileri başsavcılığa göndereceğiz.

İnternet sitelerinde yaptığımız araştırma sonucunda elde ettiğimiz bilgiler, siyasi partilere verdiğimiz veri tabanıyla uyuşmaktadır. Mühendislerimiz incelemeleri yaptılar, bizdeki kayıtlarla bire bir uyumlu olmasına rağmen bizim sistemimizden herhangi bir sızma yoktur. Sızma, hemen hemen de imkansız derecede güçtür. Çok güçlü şekilde sistemi koruyoruz."

Güven, bu sabah gazetecilere yaptığı açıklamada "2007'den bu yana yasalar gereği kimlik bilgilerini partilere veriyoruz ama son dönemde sıkıntı olmaması için kimlik numaralarını yıldızlıyorduk"ifadelerini kullanmıştı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.