Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kilis yine roket saldırısı altında! F-16'lar havalandı!

Kilis kent merkezindeki bir pazar yerine Suriye’nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan katyuşa roketatar mermisi düştü.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2016 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2016 20:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kilis yine roket saldırısı altında! F-16'lar havalandı!
Roket, bir dükkana isabet etti. Patlamada 5'i çocuk 6 kişi yaralandı. Patlama sonrası anonslarla bölgenin boşaltılması istendi. Kilis Valisi saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Saat 17.03'te 2 patlama sesi daha duyuldu. Suriye'den ateşlenen bir roket mermisi daha Kilis kent merkezine isabet etti; olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Öte yandan bugün Suriye tarafındaki IŞİD bölgesinden atılan roketatar mermisine hedef olarak yaralan 5'i çocuk 6 kişinin tamamının Suriyeli olduğu öğrenildi. Kilis Devlet Hastanesi'nde tedaviye alınan yaralı çocukların en küçüğünün 10 aylık bebek, en büyüğünün ise 13 yaşında olduğu belirtildi. Patlamada yaralanan ve durumu ağır olan 34 yaşındaki Meyede Kurdiye'nin tedavisinin sürdüğü kaydedildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Türk Silahlı Kuvvetleri Kilis'e düzenlenen saldırının ardından IŞİD hedeflerinin vurulduğunu duyurdu. TSK ikinci saldırıdan sonra ise hava harekatı düzenlendiğini belirtti. TSK açıklaması şöyle:

60 adet ÇNRA mermisi ve 4 adet FIRTINA obüsü mermisi atılmış ve vurulan hedefler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle beraber imha edilmiştir

Tugali bölgesinden atıldığı tespit edilen katyuşa tipi roket mevzilerine ve hemen yakın bölgelerde (Dabık ve Türkmen Barı bölgeleri ) tespit edilen DEAŞ hedeflerine Meşru müdafaa hakkı kapsamında sınırımızda konuşlu ateş destek vasıtalarımızla 60 adet ÇNRA mermisi ve 4 adet FIRTINA obüsü mermisi atılmış ve vurulan hedefler yanlarındaki DEAŞ teröristleriyle beraber imha edilmiştir.

17:00 sularında bir katyuşa mermisi daha atılmıştır. Hava Kuvvetlerimize ait F-16'larla RAİ bölgesi doğusuna, İhtimalat kuzeyine ve El Athaniyah bölgelerine hava taarruzu düzenlenmiş ve tespit edilen silah mevzileri tam isabetle vurularak imha edilmişlerdir. Bölgede çok sayıda DEAŞ teröristi de etkisiz hale getirilmiştir.

İLK SALDIRIDA 6 YARALI VARDI

Suriye’nin IŞİD denetimindeki bölgesinden atılan ilk Katyuşa roketatar mermisi, bugün Kilis kent merkezine düştü. Kent merkezindeki pazar yerine isabet ederek patlayan roket parçalarının isabet ettiği 5’i çocuk 6 kişi yaralandı. Saldırı sonrası roketin atıldığı bölge sınır birlikleri tarafından ateş altına alınırken,

Ocak ayından itibaren Suriye’de IŞİD denetimindeki bölgelerden atılan katyuşa roketatar mermilerinin hedefi olan Kilis’te 12’si Suriyeli 22 kişi öldü, çok sayıda kişi yaşamını yitirdi. Son olarak geçen 9 Eylül günü günü roketin atıldığı ve kimsenin yaralanmadığı Kilis kent merkezine, bugün saat 14.40 sıralarında yine katyuşa roketatar mermisi atıldı. IŞİD bölgesinden atılan roket, resmi kurumların da bulunduğu Canpolat Mahallesi’nde bulunan pazar yerine düştü.


6 KİŞİ YARALANDI

Suriye tarafından atılan roket mermisi Tekke Sokak’ta bulunan Sabah Pazarı yakınlarında patladı. Büyük gürültüyle meydana gelen patlama sonrası şarapnel parçaları, sokakta bulunan aralarında Suriyelilerin de 5’i çocuk 6 kişiye isabet etti. Sokakta camları kırılan işyerlerinde hasara yol açan patlamada yaralananlar ise olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste tedavisine başlanan yaralılardan 5’inin sağlık durumunun iyi olduğu, 1’inin ise durumunun ağır olduğu açıklandı. Suriye'den Kilis'e atılan roket sonucu yaralanan 6 kişinin Suriyeli olduğu öğrenildi. Suriye’den atılan roketin Kilis'in il merkezindeki pazar yeri civarına isabet etmesi sonucu yaralanan 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Yaralanan Suriyeli vatandaşların isimlerinin Meyede Kurdiye (34), Revan N. (13), Mehmet F. (12), Ahmed B. (10), Nevra D. (2), Hammude Ş. (10 aylık) olduğu öğrenilirken sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

KİLİS’İN MENZİLDEN ÇIKMASI İÇİN EL BAB’IN ALINMASI ŞART

Aylardır diken üzerinde yaşayan ve bugüne kadar 22 kişinin yaşamını yitirdiği Kilis’in, katyuşa roketatar mermilerinin menzilinden çıkması için Fırat Kalkanı harekatı ile TSK’nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu güçlerinin IŞİD’in önemli merkezlerinden olan El Bab ve çevresini de alması gerekiyor.

Aylardır süren saldırılarda Kilis’e roketlerin, Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta olan El Bab ilçesi, yine sınıra 25 kilometre mesafedeki Dabık bölgesi ile sınıra daha yakın noktada bulunan IŞİD denetimindeki köylerden atıldı belirlendi. Yetkililer, katyuşa roketatar mermilerinin menzilinin 40-45 kilometre olduğunu ve saldırıların son bulması ya da Kilis’in bu menzilin dışında kalmasının tek ve kesin çözümünün terör örgütünün Türkiye sınırından 50 kilometre uzaklaştırılması ile mümkün olduğunu ifade etti. Bu da Fırat Kalkanı harekatı ile desteklenen ÖSO’nun günlerdir ilerlemeye çalıştığı El Bab ve çevresinin IŞİD’den temizlenmesi ile mümkün olabilecek.

ROKETİN ATILDIĞI BÖLGE ATEŞ ALTINA ALINDI

Öte yandan Kilis’e yönelik saldırı ardından harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri, roketlerin atıldığı bölgeyi sınırdaki Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla ateş altına aldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.