Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Suriye'de kan akıyorsa sorumlusu Ankara'da oturan beyler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye'de neler yaptıklarını artık bütün dünya öğrendi. Orada kan akıyorsa sorumlusu Ankara'da oturan beylerdir. O beylerin eli kanlıdır, elleri kanlıdır. Müslümanı...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 22:11
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 22:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suriye'de neler yaptıklarını artık bütün dünya öğrendi. Orada kan akıyorsa sorumlusu Ankara'da oturan beylerdir. O beylerin eli kanlıdır, elleri kanlıdır. Müslümanı Müslümana kırdırıyorlar. Ellerine silah veriyorlar." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda seçmenlere seslendi. Kılıçdaroğlu, İzmirlilere partisinin vaatlerini anlattı, hükümetin Suriye politikasını eleştirdi. Sözlerine, "Türkiye'yi bu baskıcı rejimden kurtaracağım" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu, "Türkiye'ye birinci sınıf demokrasiyi getireceğim. Madem ki uygar dünyanın bir parçası olmak istiyoruz, madem ki Avrupa Birliği'nin tam üyesi olmak istiyoruz, madem ki kadın erkek eşitliği istiyoruz, bağımsız, tarafsız yargı, darbe hukukunu sıfırlamak istiyoruz, bu ülkeye birinci sınıf demokrasi getirceğiz. Medya üzerindeki baskıları biliyorum, sokakta vatandaşa yapılan baskıyı biliyorum, iş dünyası üzerindeki baskıları biliyorum. İş dünyasına sesleniyorum; beni size şikayet ediyorlar. Birisi diyor ki, 'bunlar vatan haini', birisi diyor ki 'Kılıçdaroğlu'na karşı çıkın'... Neden? Demişim ki, 'asgari ücret bin 500 lira olacak.' Asgari ücret CHP iktidarında bin 500 lira olacak. Nokta. Beni işverenlere şikayet ediyorlar. Sen karşı çık, senin yüreğin yok mu? Cesaretin yok mu? Sen çık karşıma. Açlık sınırı bin 349 lira. Biz ne veriyoruz bin 500 lira. Duyan da diyecek ki 15 bin lira vereceğiz. Malı götürüyorsunuz. Yandaşlara veriyorsunuz. Asgari ücretliye gelince verilmez. Vereceğim, Ankara'daki beyler ne düşünürse düşünsün. Biri diyor ki, 'işçiye bin 500 lira vermek işçiye zulümdür' diyor. O beyefendiye soruyorum; sen ayda 14 bin lira nakit para alıyorsun sana zulüm değil de, Kılıçdaroğlu bin500 lira verince mi zulüm oluyor?" şeklinde konuştu.

'DAVUTOĞLU ERDOĞAN'A ÇALIŞIR, KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR'

Konuşmasında Merkez Türkiye Projesi'ne değinen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Şunu unutmayın: Davutoğlu Erdoğan için çalışır, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Sorun yaratan değil sorun çözen iktidar olşacağız. Toplumun hangi kesiminden olursa olsun sorunları çözmek için geliyoruz. Cebimizi doldurmak için değil, şanlı bayrağımızı onurla dalgalandırmak için iktidar olmak istiyoruz. Eskiden CHP proje üretemez derlerdi. Seçim bildirgemiz bir hükümet programıdır. 4 aşamalı bir strateji getirdik. Demokrasi, üreten Türkiye, güçlü sosyal devlet, güçlü bir yapılanma, devlette liyakat esası, bir de yüzyılın projesini açıkladık. Dünyada üç yerde uygulanan projenin dördüncüsünü açıkladık. Kimse 'yanlıştır' demiyor. Ne diyorlar? 'Bunu nasıl yapacaksın' diyorlar. 'Kaynağı nereden bulacaksınız' diyorlar. Buradan Ankara'daki beylere söylüyorum. Merak etmeyin, 8 Haziran'ı bekleyin. Nasıl yapacağımı size santim santim göstereceğim. Onlara bir de devlet nasıl yönetilir kursunu açacağım, öğrensinler"

'BENİM BAKANLARIM BİRİLERİNİN ÖNÜNDE YATMAYACAK'

Kendisinin de vatandaşlar nasıl yaşıyorsa öyle yaşadığını aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben sizden birisiyim. Siz nasıl yaşıyorsanız bende öyle yaşıyorum. Para hırsım, villa hırsım, saray hırsım yok. Vatandaş nasıl yaşıyorsa ben de öyle yaşıyorum. Bir şey daha öğrettiler bize; kul hakkı yemeyecek, yedirmeyeceksin. Ankara'daki beylere bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ben sabahın altısında oğluma telefon edip, 'evladım paraları sıfırla' demeyeceğim. Benim bakanlarım birilerinin önünde yatmayacak. Bakanlarımın çocuklarının evinde boy boy para kasaları olmayacak. Benim genel müdürümün evinde ayakkabı kutularında dolarlar olmayacak" ifadelerini kullandı.

'11 MİLYON EMEKLİ PERİŞAN'

Emeklilerin halinin perişan olduğunu aktaran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "8 milyon emekli bin liranın altında aylık alıyor. Dedik ki refahı tabana yayacağız. Kime vereceğiz bunu? 11 milyon emekliye vereceğiz. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye vereceğim. Söz. Çatlasalar da, patlasalar da vereceğim. 11 milyon emekliden tek bir fire bile istemiyorum. Emeklilere sesleniyorum; senin hakkını kim savunuyor? Saraya gelince para var, yandaşa gelince para var, Suriyeli kardeşlerimize gelince para var ama emekliye gelince para yok. Emekli de şunu diyecek; 'madem bana gelince para yok, 7 Haziran'da da sana oy yok'. Aynı şeyi asgari ücretliler içinde söylüyorum. Gençlerimiz için çok güzel projelerimiz var. İkinci öğretimden alınan harçları kaldıracağız. 13 yılda çözülemeyen üniversiteli gençlerimizin yurt sorununu 1 yılda çözeceğim" diye konuştu.

'MAĞDUR EDEBİYATI YAPIP, ALTIN KAPLAMA TUVALETE GİDİYORLAR'

İktidar sahiplerinin mağdur edebiyatı yaptığına işaret eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi mağdur edebiyatı yapıyorlar. 'Biz mağdur olduk' diyorlar. Ankara'daki beyler, size saray yapıldı, uçaklar alındı, çerez parası dediniz mercedesler alındı, altınıza altın kaplama klozetler alındı, tuvalete bile öyle gidiyorsunuz. Allah aşkına ne mağduru? Nasıl mağdur oldunuz siz? Asıl mağdur olan vatandaş. 17 milyon yoksul yarattınız siz. Ne mağdurusunuz, utanmıyor musunuz?" dedi.

'ANKARA'DAKİ BEYLERİN ELİ KANLIDIR'

Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Ortadoğu politikasının yanlışlığını biliyorum. Merkez Türkiye Projesi'yle sadece bölgeye değil dünyaya barışı getireceğiz. Suriye'de neler yaptıklarını artık bütün dünya öğrendi. Orada kan akıyorsa sorumlusu Ankara'da oturan beylerdir. O beylerin eli kanlıdır. Elleri kanlıdır. Müslümanı Müslümana kırdırıyorlar. Ellerine silah veriyorlar. Yangını söndüreceğim. Ortadoğu'ya barışı getireceğim. Mustafa Kemal'in ilkelerini aynen uygulayacağım, yurtta barış, dünyada barış" şeklinde konuştu.

'İSRAFI SİZİN PARANIZLA YAPIYORLAR'

Türkiye'nin yaşadığı en ciddi sorunlardan birinin devlette yaşanan israf olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "İsraf kimin parasıyla yapılır? Sizin paranızla yapılır. 3 milyarlık arabalara çerez parası derseniz, bu ülkenin insanına hakaret ediyorsunuz. Dini kullanıyorsunuz. Papa'yı örnek gösteriyorsunuz. Papa'nın özel uçağı var dediler. Papa açıklama yaptı, 'benim özel uçağım yok israf sevmem' diyor. Madem örnek göstereceksin neden Sevgili Peygamberimizi örnek göstermiyorsun? Gösteremezler, neden, devleti nasıl soyduklarını çok iyi biliyorlar. Hortumları kesmek gibi bir adetim var, kaçak saraya bağlanan tüm hortumları keseceğim" ifadelerini kullandı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra partisinin İzmir milletvekili adaylarıyla birlikte mitinge katılan vatandaşları selamladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.