Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu, Sarıgül ve TDH'yi CHP'ye çağırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ve Türkiye Değişim Hareketi’ni (TDH) partisine katılmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu aynı konuşmasında tüzüğe göre partiden ihraç edilenlerin dilekçeyle...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 13:22
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü ve Türkiye Değişim Hareketi’ni (TDH) partisine katılmaya çağırdı. Kılıçdaroğlu aynı konuşmasında tüzüğe göre partiden ihraç edilenlerin dilekçeyle başvurmaları gerektiğini ve parti meclisinin de bunu değerlendireceğini hatırlattı. Kılıçdaroğlu, AK Parti’yi demokrasi dışı parti olarak niteledi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kadın Girişimciler Derneği’nde (Kagider) kahvaltılı toplantıya katıldı. CHP lideri burada hem dernek üyelerinin hem de basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Doğum izninin uzatılmasının kadınları eve hapsetmek amacıyla yapıldığını savunan Kılıçdaroğlu, “Bazen de kadınlara daha fazla hak getiriyoruz diye yola çıkıp kadınları eve kapatmanın yolları aranıyor. Her doğumda ‘efendim şu kadar izin vereceğiz’ izin süresini artırıyorlar. Niçin? Hiçbir işveren onları istihdam etmesin. Sen kadını çalıştırmak mı istiyorsun? Çok basit yolu var. Kim kadın istihdam ederse onun sosyal güvenlik priminin yüzde 30’unu devlet öder derseniz bakın bakalım kadın nasıl istihdam ediliyor.” dedi.

Dernek üyelerinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayı başka olmak üzere adayların kim olacağını sorması üzerine Kılıçdaroğlu, “Önümüzdeki günlerde bütün bu soruların tamanının yanıtını görürsünüz. Güzel bir yanıt değil mi?” cevabını verdi. Bu cevap salondakileri güldürdü ancak bazı kadınlar, “Bunları gazetelerden okuyoruz zaten yeni bir şey duyalım.” ifadelerini kullandı. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, yeni bir şey söylemek için biraz erken olduğunu ama yeni şeyler söyleyeceklerini belirtti.

AK PARTİ’Yİ ‘DEMOKRASİ DIŞI’ PARTİ OLARAK NİTELEDİ

Kendilerine ‘Bakın AK Parti’yi görüyorsunuz bir kişi konuşuyor herkes ona uyuyor. Hiç kimse itiraz etmiyor. Niye ona benzemiyorsunuz?’ dediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Demokrasiyi getiren bir parti nasıl demokrasi dışı partiye ‘buyurun özenin’ denebilir. Düşüncelerimizi söyleyeceğiz ama elbetteki düşüncelerimizi söylerken partinin programı, ilkeleri, kuralları var. Ondan sapma olmaması lazım. Ama arkadaşlarımızın zaman zaman düşüncelerini ifade etmelerini, onlara yasak getirme, ‘susun’ demek doğru bir şey değil. Kimse bize öbür tarafa benzeyin diye telkinde bulunmamalı.” diye konuştu.

Bütün diktatörlerin demokrasiyle geldiğini ve sonra diktatör olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, Hitler ve Mussolini’yi örnek gösterdi. Kılıçdaroğlu, “Dolayısıyla demokrasi ve diktatörlük arasında yakın bir bağlantı var.” ifadelerini kullandı.

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a saldırı olursa sahip çıkarız şeklinde ifadesi olup olmadığı sorusuna Kılıçdaroğlu, “Hiçbir zaman saldırı yapılırsa sahip çıkarız diye bir düşüncem olmadı. Olayın perde arkasında yatan nedir önce onu öğrenmemezi lazım. Sayın Fidan’a yönelik olarak ciddi suçlamalar var. Bunlar ne kadar gerçek bilmiyoruz. Bu konuda anamuhalefet olarak bildirilmedik. Bürokrat olduğu için kedisi hakkında konuşmanın çok doğru olmadığını ifade ettim.” cevabını verdi.

SARIGÜL’ÜN BAŞVURU DİLEKÇESİ YOK

Sarıgül’ün dilekçeyle başvurduğu ve bunun PM toplantısına kadar gizli tutulacağı yönündeki bir haber hatırlatılan Kılıçdaroğlu, “CHP’nin genel başkanı olduğum tarihten bu yana her soruya samimi ve doğru yanıt vermek için çaba harcadım. Bana ulaşan hiçbir dilekçe yok. İl başkanımız burda ona da toplantıdan sonra sorarım. Ama olsa sabahleyin geldim bana söylerdi. Dilekçe gelirse tabi.. Bakın biz bir partiyiz. Hukukun üstünlüğüne inanan bir partiyiz. Bir tüzüğümüz var. Bir kişinin partiye nasıl üye olup olmayacağı kayıtlıdır. Tüzüğe göre ihraç edilmiş birisinin partiye dönmesinin kuralları vardır. Dilekçeyle başvurur. Dilekçeyi alırız dosyasıyla beraber parti meclisine götürürüz. Gizli oylama ile üyeliği kabul edilirse sorun da kalmamış olur. Olay budur. Önümüzdeki günler içinde bu süreç tamamlanır mı, umuyorum tamamlanır.” dedi.

SARIGÜL VE TDH’Yİ CHP’YE KATILMAYA ÇAĞIRDI

Dernek üyesi bir kadının Sarıgül konusundaki belirsizliğin giderilmesi gerektiği yönündeki ifadeleri üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz aynı zamanda bölünme lüksü olmayan bir siyasal anlaşıyı temsil ediyoruz. Eğer çağdaş uygarlığı istiyorsak a partisi b partisi, a hareketi b hareketi bunların dışına çıkmalıyız. Türkiye Değişim Hareketi, hepsini CHP’ye davet ediyorum. Ayrışma lüksümüz yok. Ülkenin bu kadar sorunları var biz ayrışıyoruz. Herkes öyle bir noktaya geldiki can derdinde biz ayrışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Bizzat Sarıgül ile ilgili düşünceleri istenen Kılıçdaroğlu, “Sayın Sarıgül saygı duyduğumuz bir siyasetçidir. Elbetteki ben ayrışmaya tahammülümüz yok derken onun için de söylüyorum. TDH’yi onun için söylüyorum. Gerçekten gençlerin eğer Türkiye’yi değiştirmek istiyorlarsa şöyle bir tabloya baksınlar. ‘Hangi partiye girersem ben Türkiye’yi değiştiririm.’ Değişime açık parti CHP. Statükocu parti hangisi, devlet partisi hangisi? Şu anda Türkiye’de tek parti düzeni var. Vali AKP’li, kaymakam AKP’li, emniyet müdürü AKP’li. Nereye bakarsanız AKP’li.” diye konuştu.

ABD BÜYÜKELÇİSİYLE GÖRÜŞME

ABD Büyükelçisi Ricardone ile yaptığı görüşmenin gizli yapılması ve Loğoğlu’nun bu nedenle istifa edeceği yönündeki tartışmalar sorulan Kılıçdaroğlu, “Zaten medyaya yansıyor ben de ordan öğreniyorum. Dün sayın Loğoğlu geldi dediki ‘efendim ben iki gündür genel merkeze gelmiyormuşum.’ Halbuki biz her gün konuşuyoruz. ‘Aramızda uyuşmazlık çıkmış’ yok öyle bir şey. Siz yazıyorsunuz siz soruyorsunuz. Olsa öyle bir şey söylerim ama yok.” cevabını verdi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.