Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı! 1 şehit!

Artvin Şavşat'ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda yaralanan 3 askerden jandarma er kurtarılamayarak şehit oldu.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 21:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna ateş açıldı! 1 şehit!
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyu Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında, konvoyun güvenliğini sağlayan öncü güvenlik aracı ormanlık alanda bir hareketlilik fark etti.

Kısa süre sonra oradan yol taramasını sağlayan 3 askeri araca ateş açıldı. En öndeki aracın şoförü yaralandı, çatışma çıktı. Çatışma bir süre devam etti. Konvoy durduruldu, Kılıçdaroğlu'nun araç içinde koruma altında tutuldu. Bölgeye askeri helikopter istendi. Çatışmanın durmasının ardından Kılıçdaroğlu Şavşat'a geri dönerken ikinci bir saldırı yaşandı. Güvenlik güçleri bunu üzerine CHP genel başkanını karayolları binasına götürdü.

Kılıçdaroğlu, daha sonra daha güvenli olduğu için Şavşat Kaymakamlığı'na getirildi. Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerden birinin konvoya roketatarla atış hazırlığında olduğu bilgisi var. Çatışmada 1 er şehit oldu, 2 astsubay yaralandı. CHP'li Özgür Özel saldırı için 'suikast girişimi' dedi.

Bakan Ala, saldırının arkasında terör örgütü PKK'nın olduğunu açıkladı.




Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programını gerçekleştirmek için uçakla Kars’a geldi. Buradan karayoluyla Artvin’in Şavşat İlçesi’ne geçen Kılıçdaroğlu, ilçe merkezinde halka hitap etti. Artvin’e gitmek üzere yola çıkan CHP konvoyu, Ardanuç İlçesi yakınlarına geldiğinde, silah sesleri duyuldu. Kılıçdaroğlu’nun korumaları ve güvenlik güçleri hemen harekete geçerek karşılık verdi.

Çatışma devam ederken, güvenlik güçleri ateş açanların yakalanması için çalışma başlattı.

Kılıçdaroğlu'nun çatışmanın ardından güvenlik gerekçesiyle Şavşat'a geri döndüğü öğrenildi.

Bu arada Kılıçdaroğlu'nun danışmanlarından biri saldırı olmadığını güzergahta konvoyun geçişi sırasında çatışma çıktığını ifade etti. Aynı danışman Kılıçdaroğlu'nun sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun karayolları bölge müdürlüğü binasına alınarak güvenliğinin sağlandığı bildirildi.

Son zamanlarda ihbarların artması üzerine Kılıçdaroğlu’nun koruma sayısı artırılmıştı. Ateş açıldığı anda görevli özel harekat polisleri de çatışmaya katılarak teröristlere karşılık verdi.

Çatışma Yanıklı köyü yakınlarında çıktı.

"Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırıda 3 asker yaralandı"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yönelik saldırıda biri ağır üç askerin yaralandığını açıkladı. Ala, saldırıyı kesin olarak PKK'nın yaptığını belirterek, "Bu saldırı tüm ülkeye yapılmıştır" dedi.

İçişleri Bakanı Ala, gazetecilere saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracımıza terörist unsurlarca ateş açılmıştır. Ateş sonucu aracı kullanan jandarma er başından yaralanmıştır. 2 astsubay da hafif yaralanmıştır. Sayın Kılıçdaroğlu ile telefonda görüştüm. Durumu değerlendirdik.

Kendisi gayet iyi. Büyük bir üzüntü duyduğumuzu bildirdik. Büyük bir metanetle karşıladılar. Biz bu seyahatin en güvenli şekilde geçmesi için orada tabii bazı unsurlar var, tedbirler alınmıştı. Kendisini daha güvenli araçlarla istediği yere götüreceğiz. Emniyet müdürümüz de oradaydı. Biz de yine o bölgeye hem seyahatte kullanılmak üzere hem de diğer konularda kullanılması maksadıyla helikopter de gönderdik.

'SALDIRIYI KESİN OLARAK PKK YAPTI'

Saldırı kesin olarak PKK düzenledi. Bölgede çatışmalar vardı. İlk saldırı CHP konvoyunu korumakla görevli askeri araca yapıldı. CHP konvoyuna yapılmış bir saldırıdır. Hepimize yapılmış sayarız. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu olay karşısındaki tutumundan ötürü teşekkür ediyorum.

'BÜTÜN ÜLKEMİZE YAPILMIŞTIR'

Kendisi de açıklama yaptı. Programına istediği gibi devam edecek. Orada zaten güvenlik unsurlarımız vardı. Operasyon yapılıyor. Bu haince saldırı bütün ülkemize yapılmıştır, teröristlerin cezalandırılması için bütün faaliyetler başlamıştır.

Sayın Genel Başkanın konvoyuna yapılmıştır. Teröristin amacı ne olursa olsun, saldırı an amuhalefet partimizin genel başkanına yöneliktir. Biz bunu hepimize yapılmış olarak görüyoruz. Bu ülkenin ana muhalef partisinin genel başkanı bir yerden bir yere seyahat ederken konvoyundaki öncü aracına saldırılıyor. Büyük geçmiş olsun. Biz de bundan sonrası için gerekli tedbirleri alarak devam ediyoruz.

CHP konvoyuna saldırının ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan telefon trafiği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun konvoyunun güzergahı üzerinde çıkan çatışma hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Valisi Muhterem İnce'yi arayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da bulunduğu konvoy güzergahında çıkan çatışma hakkında bilgi aldı.

Başbakan Binali Yıldırım da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun aracının da bulunduğu konvoyun güzergahındaki saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile görüşerek bilgi aldı.

CHP konvoyuna roket atacaklardı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik silahlı saldırıyla ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Artvin Şavşat yakınlarında konvoyun geçişi sırasında roketli saldırı hazırlığı fark edildiği için çatışma yaşandığı bildirildi.

CNN Türk muhabiri Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiye göre CHP konvoyuna roketle atış yapmaya çalışan bir terörist korumalar tarafından vuruldu.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP konvoyunun çatışmaya maruz kaldığı haberinin ardından Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak bizzat kendisinden bilgi aldı. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP konvoyunun Artvin’in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gittiği sırada Yanıklı Köyü yakınlarında yaşanan çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisiyle birer telefon görüşmesi de yaptığı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.