Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: Başkanlık sistemini çeksinler, uzlaşılacak madde 90 olur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan başkanlık sistemi teklifinin geri çekilmesi halinde 4 partinin uzlaştığı madde sayısının artabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Başkanlık...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kılıçdaroğlu: Başkanlık sistemini çeksinler, uzlaşılacak madde 90 olur
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan başkanlık sistemi teklifinin geri çekilmesi halinde 4 partinin uzlaştığı madde sayısının artabileceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, “Başkanlık sistemini çeksinler, o 60 madde belki olur 80 madde, belki 90 madde olur. Hayır diyorlar.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Şişli’deki Cumhuriyet Gazetesi’ni ziyaret etti. Yaklaşık 2 saat süren ziyaret sonrası Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yeni anayasa süreciyle ilgili soruyu yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Özgürlükçü bir anayasa, demokratik bir anayasa istiyoruz. Sivil bir anayasa istiyoruz. Bunun için samimi olarak masaya oturduk. 60 madde üzerinde 4 partinin anlaşması önemli bir olaydır. Şimdi bunu sonlandırmak istiyorlar. Masaya otururken şunu söyledik, ‘göreceksiniz, AK Parti samimi değil, önce masadan onlar kalkacak’ diye. Nitekim de bizim dediğimiz çıktı. Ve masadan önce onlar kalktılar. Başkanlık sistemini çeksinler, o 60 madde belki olur 80 madde, belki 90 madde olur. Hayır diyorlar. Bu ne demektir, biz anayasa değişikliğini engellemek istiyoruz demektir ve biz de bunu istemiyoruz. Cemil Çiçek öyle bir rol üstlenmemeli. İktidarın rolünü üstlenmemeli. O TBMM Başkanı.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sözlerine, “Yargıçların sıcak siyasete yönelik söylemleri doğru değildir.” şeklinde ekledi.

Öğretmenlere saygı duyulması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bütün öğretmenlerimizi seviyoruz, saygı duyuyoruz. Öğretmenine şiddet uygulayan iktidar payidar olamaz. kendi öğretmenine şiddet uygulayan bir siyasal iktidarın başındaki kişinin oturup düşünmesi lazım. Sen çocuklarını okula gönderdin, dersi öğretmenler verdi. Öğretmenler hak arıyor, siz neden hakkınızı arıyorsunuz diye jopla biber gazıyla onların üzerine yürüyorsunuz. Çok üzüldüm.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.