Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kılıçdaroğlu: 14 bin lira alırken zulüm değil de bin 500 lira verirken mi zulüm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bin 500 lira asgari ücreti eleştirerek işçiye zulüm diyen AK Parti'ye seslendi. Kılıçdaroğlu, “Sen, Ankara’da oturan beyler. Ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bin 500 lira asgari ücreti eleştirerek işçiye zulüm diyen AK Parti'ye seslendi. Kılıçdaroğlu, “Sen, Ankara’da oturan beyler. Ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor?” dedi. 17/25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Sabahın 06.00’ında oğluma telefon edip, ‘Oğlum paraları sıfırladın mı’ demeyeceğim.” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’daki son durağı Esenyurt oldu. “Bana diyorlar ki kaynağı nerede bulacaksın?” diyerek hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, bu sırada yuh sesleri gelen kalabalığa, “Yuhu sandıkta çekeceksiniz. Sandığa gidip oyumuzu kullanacağız. Ne yapacağız? Haramilerin iktidarına son vereceğiz. Esenyurt’tan söz veriyorum. O kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim. Ve millete vereceğim.” şeklinde konuştu.

Asgari ücreti bin 500 lira yapacağını yineleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Nasıl yaparsın diyorlar? Asgari ücreti bin 500 lira yapmak işçiye zulümdür diyorlar. Sen, Ankara’da oturan beyler. Ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor? Ne yaparlarsa yapsınlar. Asgari ücret, CHP iktidarında net bin 500 liraya çıkaracağım. Bu ülkeye refahı, huzuru getireceğim. Her evde bereket olsun isteyeceğim. Bu ülkede anneler çocuklarını huzur içinde okula göndersinler istiyorum.”

‘SABAHIN 06.00’INDA ‘OĞLUM PARALARI SIFIRLADIN MI’ DEMEYECEĞİM’

“Ankara’daki beyler Erdoğan’a çalışıyorlar. Kılıçdaroğlu, halka çalışıyor.” diyerek sözlerini sürdüren Kılıçdaroğlu, “Duysun Ankara’daki beyler, ben sabahın 06.00’ında oğluma telefon edip, ‘Oğlum paraları sıfırladın mı’ demeyeceğim. Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Benim genel müdürlerimin evlerinde, ayakkabı kutularında paralar, dolarlar olmayacak. Benim inancım, siyasi ahlakım şudur; kul hakkı yemeyeceksin, kul hakkı yedirmeyeceksin.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.