Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kıbrıs’tan Sivas’a bayrak hediyesi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Maliye Bakanı Ersin Tatar Sivas’a geldi. Sivas’ta bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Tatar, Vali Zübeyir Kemelek’e bayrak hediye etti.Cumhuriyet Üniversitesi’nde konferans vermek üzere Sivas’a gelen Ersin...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs’tan Sivas’a bayrak hediyesi
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Maliye Bakanı Ersin Tatar Sivas’a geldi. Sivas’ta bulunmaktan mutlu olduğunu söyleyen Tatar, Vali Zübeyir Kemelek’e bayrak hediye etti.

Cumhuriyet Üniversitesi’nde konferans vermek üzere Sivas’a gelen Ersin Tatar, Vali Zübeyir Kemelek’i makamında ziyaret etti. Eşi Sibel Tatar ile ilk olarak dönemin Valisi Halil Rıfat Paşa tarafından 1884 yılında yaptırılan tarihi Valilik binasını gezerek bilgi aldı. Tatar tarihi binanın cep telefonu ile fotoğraflarını çekti. Daha sonra Vali Zübeyir Kemelek tarafından karşılanan eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, Valilik makamında Kemelek’e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı hediye etti.

“KIBRIS BİR ÜNİVERSİTE ÜLKESİ”

Ersin Tatar, Sivas’ın Selçuklular ve Osmanlılara başkentlik yapmış, 4 Eylül Kongresi'nin yapıldığı bir Cumhuriyet kenti olduğunu söyledi. Sivas’ın gelişmekte olan bir şehir olduğundan bahseden Tatar, “Cumhuriyet Üniversitemizin de her geçen gün geliştiğini memnuniyetle değerlendiriyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti de bir üniversite ülkesi olmuş. Türkiye’nin değişik yerlerinden öğrenciler öğrenimleri için Kıbrıs’a geliyorlar. 3. ülkelerden de yavaş yavaş öğrenci sayısında artışlar oluyor. Dolayısıyla her noktada ve aşamada münasebetlerimizin gelişmesi anavatan, yavru vatan ilişkilerinin daha iyi bir noktaya gelebilmesi için tarihi, kültürel, ticari ve ekonomik anlamda çok önemli diye düşünüyoruz. Dolayısı ile çeşitli toplantılar, temaslar ilişkilerin daha iyi bir noktaya gelmesi için önemli.” şeklinde konuştu.

“İLİŞKİLERİMİZ GİDEREK GELİŞİYOR”

Üniversitede vereceği konferansta Kıbrıs’ın ekonomik ve siyasi gelişmelerinden bahsedeceğini aktaran eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, şöyle devam etti: “Ben de Cumhuriyet Üniversitesi’nde Kıbrıs’taki son ekonomik, mali ve siyasi gelişmeleri öğrencilere anlatma fırsatı bulacağım. Dolayısıyla Sivas’ta bulunmaktan duyduğum mutluluğu ve sizleri de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde görmekten duyacağım mutluluğu ifade ediyorum. Büyükelçimiz Halil İbrahim Akça son 10 yıldır ilişkilerin gelişmesi için çok önemli katkılar yapmıştır. Sivaslıdır kendisi. Sayın Büyükelçimizin de selamları var.”

“KARDEŞ ÜNİVERSİTE ÇALIŞMALARI VAR”

Vali Zübeyir Kemelek ise Ersin Tatar’ı Sivas’ta ağırlamaktan onur duyduklarını kaydederek, “Sivas bir Selçuklu şehri. O günden bu yana Osmanlı ve Cumhuriyet’e geçişte de çok büyük görevler üstlenmiş. 4 Eylül’de kongrenin burada toplanmış ve Cumhuriyet’in temelleri burada atılmış. Daha sonra Ankara’da TBMM toplanmış. Kıbrıs’ta bizim için son derece önemli. Kardeşlerimiz yaşıyor orada. Kıbrıs hem güzel bir yer hem de üniversiteler ülkesi oldu artık. Bizim üniversitenin de 40 yıla yakın bir geçmişi var .Kardeş üniversite olmak için bir çalışma var ama sonuçlanmadı henüz. Kıbrıs açısından hem dünya açısından birikiminizi bizim öğrencilerimizle paylaşmanız son derece anlamlı.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından eski Maliye Bakanı Ersin Tatar, Vali Kemelek’e Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı, Vali Kemelek ise Tatar’a Sivas’ın sembolü çift başlı kartal figürlü plaket hediye etti.

Ersin Tatar, yarın da İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Maliye Politikaları ve Türkiye Cumhuriyeti ile İlişkiler' konulu bir konferans verecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.