Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kentsel dönüşüm mağdurları TOKİ ve belediyeye tepki için temsili tapu yaktı

Ankara'da Sincan Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü kentsel dönüşümde mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, tepki için Sincan Belediyesi binasına yürüdü. Hak sahipleri ‘Rantsal dönüşüm...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kentsel dönüşüm mağdurları TOKİ ve belediyeye tepki için temsili tapu yaktı
Ankara'da Sincan Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) ortaklaşa yürüttüğü kentsel dönüşümde mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, tepki için Sincan Belediyesi binasına yürüdü. Hak sahipleri ‘Rantsal dönüşüm değil, Haksal dönüşüm’ yazılı pankartla Sincan Belediyesi önünde basın açıklaması yaparak temsili olarak tapularını yaktı.

Fatih Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde hak sahibi olanlar vatandaşlar, verilen bedellerin düşük olduğunu ve belirsizlikler olduğu gerekçesi ile Sincan Belediyesi ve TOKİ’ye tepki gösterdi. Hak sahipleri ‘Rantsal dönüşüm değil, Haksal dönüşüm’ yazılı pankart açarak, Sincan Belediyesine yürüdü. Çevik kuvvet ekipleri belediye önünde ve girişlerinde önlem aldı. Belediye yetkilileri hak sahiplerine Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın belediyede olamadığın söyledi.

Basın açıklamasında, “Saraycık ve Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde 11.03.2011 tarihinde TOKİ ile Sincan Belediyesi arasında imzalanan Ön Protokol ve Gecekondu Önleme Bölgesi, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin başlatılmış olduğu söylenmektedir. Sincan İlçesi Ulubatlı Hasan Mahallesinde 5311 adet konut yapılacağı belirtilmektedir. Bu konutların acaba kaç tanesi bize, yani toprak sahiplerine borçlandırılarak verilecektir. Diğer kalan daireler ne olacaktır. Bu süreçte mahalle halkının en ufak bir görüşü alınmadan, anket yapılmadan, tamamen dışlanarak, Sincan Belediyesi ve TOKİ’nin oturup kendi kafalarına göre bir plan yaparak, tek taraflı dayatma ile hak sahiplerini konutlarını ve arsalarını almaktadır. Görüşmeye çağrılan bürodaki TOKİ ve Belediye yetkilileri bulunmamakta, yetkililer hak sahiplerine TOKİ’nin tek taraflı isteği değişikliği yapma hakkını veren, seneti imzalaması yönünde, teşvikte bulunmakta, hatta bu senedi imzalamazlarsa evlerinin kamulaştırılacağı şeklinde açıklamalarda bulunmaktadır” ifadeleri yer aldı.

Proje kapsamında hak sahiplerine adaletsiz pay biçildiği vurgulanan açıklamada; “Arsa büyüklüğüne bakılmaksızın, genellikle 2+1 daireler teklif edilerek üzerine borçlandırılmakta ve ileride evlerin teslim, damga vergisi, banka komisyonu şeklinde aboneliklerin kapatıp yeniden açılma gibi giderler bize verilmektedir. Yapılacak konutlar hakkında bilgi sahibi olmadığımız bu süreçte, biz arsa sahipleri, bu projeyi istemiyoruz. Her sürecinde bizimde olduğumuz bir proje istiyoruz. Hak sahipleri olarak bizler bölgemizde öncelikli olarak, revize imar planı yapılmasını, bunun yanı sıra bizlerin özgür iradesiyle müteahhitlerle anlaşma yoluna gidilmesinin önünün açılmasını istiyoruz. Sincan Belediyesi tarafından yürütülen Ulubatlı Hasan Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine karşı birlik olma vakti gelmiştir” denildi.

Açıklama sonrasında kalabalık, ‘Ulubatlı burada başkan nerede’, ‘Başkan buraya’ şeklinde slogan atan hak sahipleri, ‘Bunun adı gasptır’, ‘Bize soran olmadı’, ‘Bindiğin dalı kesiyorsun başkan’, ’Bizi TOKİ’ye kaça sattın başkan’, ‘Ulubatlı hakkını arıyor’, ‘Ev sahipleri kentsel dönüşümle kiracı oluyor’ yazılı dövizler açtı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.