Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Kedi, köpek, eşek eti yenilebilir’ fetvası STK'ları harekete geçirdi

Yaklaşık 3 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye, açlıkla pençeleşiyor. Suriyeli alimlerin ‘aç kalanlar eşek, kedi ve köpek eti yiyebilir' diye fetva vermesi ve Dünya Açlıkla Mücadele Örgütü'nün son bir hafta içinde 10 çocuğun...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:54
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Kedi, köpek, eşek eti yenilebilir’ fetvası STK'ları harekete geçirdi
Yaklaşık 3 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye, açlıkla pençeleşiyor. Suriyeli alimlerin ‘aç kalanlar eşek, kedi ve köpek eti yiyebilir' diye fetva vermesi ve Dünya Açlıkla Mücadele Örgütü'nün son bir hafta içinde 10 çocuğun hayatını kaybettiğini açıklaması yardım kuruluşlarını harekete geçirdi. Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu, Suriye’ye 2 TIR yardım malzemesi daha gönderdi. Bu yardımla platformun Suriye'ye gönderdiği TIR sayısı 112’ye ulaştı.

Platformun deposunda biriken gıda, ilaç, oyuncak ve giyim malzemeleri gibi yardım malzemeleri iki TIR’a yüklenerek, Suriye’ye uğurlandı. TIR'ların uğurlanmasında konuşan Platform Başkanı Osman Gerem, yaptığı açıklamada, “Suriye’deki halk açlık ve susuzluğun yanı sıra yaklaşan kış mevsiminin koşullarından da etkilenecektir, şimdiden kış şartları için battaniye benzeri hazırlıklar yapmalıyız.” dedi. Suriye'de insanların çok zor günler geçirdiğini dile getiren Platform Başkanı Osman Gerem, yaşanan drama dikkat çekti. Gerem şöyle devam etti: “Suriye'deki bazı alimler 'aç kalanlar eşek, kedi ve köpek eti yiyebilir' diye fetva verdi. Dünya Açlıkla Mücadele Örgütü'nün yayınladığı rapora göre, 1 hafta içinde 10 Suriyeli açlıktan vefat ettiği ve bunun hepsinin çocuk olduğu belirtiliyor. Baştan beri gücümüz nispetinde buralara yardım gönderdik. Ama bu yardımlarımız yeterli değil. Kış öncesi yatak, yorgan, battaniye ve gıdaya ihtiyaç var. Vatandaşlarımız evlerinde fazla olan malzemeleri bize ulaştırırlarsa bunları kardeşlerimize göndereceğiz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.