Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TÜDEF: Dershaneler, Milli Eğitim'deki eksikliklerin panzehiri, kapatmak yanlış

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz dershanelerin, Milli Eğitim sistemindeki eksiklikler sebebiyle ortaya çıktığına dikkati çekerek, "Gerekli tedbiri almadan dershaneleri kapatmak tüketici konumunda olan veli...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2013 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2013 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz dershanelerin, Milli Eğitim sistemindeki eksiklikler sebebiyle ortaya çıktığına dikkati çekerek, "Gerekli tedbiri almadan dershaneleri kapatmak tüketici konumunda olan veli ve öğrencileri mağdur edecektir" dedi.

Dershanelerin milli eğitimdeki eksiklikleri giderdiğini belirten TÜDEF Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, muhtemel bir kapatma halinde tüketicilerin mağdur edileceğini savundu. Yılmaz şunları kaydetti: "Dershaneler, milli eğitim sistemindeki eksiklerinden giderilmesine yönelik bir ihtiyaca cevap veriyor. Adeta eksikliklerin panzehiri konumunda. Veli, milli eğitimdeki verilen öğretimi yeterli görmediği için, çocuklarının istikbali adına dershaneyi tercih ediyor. Veli; çocuğun istikbali nedeniyle dershaneleri bir umut kapısı olarak görüyor. Fakir çocuklarının bu ihtiyacı giderilmediği taktirde bu aileler umutsuzluğa itilecek. Gerekli tedbir almadan dershaneyi kapatmak eksikliği gidermediği gibi artırır. Fakir, ‘devlette iyi okuyamıyor, hiç olmazsa dershaneye gitsin de istikbali olsun’ düşüncesiyle çocuğunu dershaneye gönderiyor. Dershaneler kapanırsa eğitimdeki fırsat eşitsizliği nasıl engellenecek?"

Tüketici konumundaki velilerin, çocuklarının okullarda alamadıkları bilgiyi alabilmeleri amacıyla dershaneleri umut kapısı olarak gördüklerine dikkat çeken TÜDEF Başkanı Yılmaz, dershanelerin kapatılmasına anlam veremediklerini söyledi. Yılmaz, "Konunun tüm paydaşlarıyla ele alınmadan dershanelerin kapısına kilit vurmayı anlayamıyoruz. Milli eğitim sisteminde maalesef fırsat eşitsizlikleri bir hayli fazla. Mevcut haliyle tasarı, yasalaşırsa tüketici konumundaki veli ve öğrenciler büyük mağduriyet yaşayacaktır. Zengin olan özel dersle, çocuğunun açığını kapatabilir, ama kapatma asıl fakir ve orta gelirliyi vuracaktır" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.