Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayserili esnaf: Cumhurbaşkanıyla yemekte birlikte olmak ayrı bir duygu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlerini kırmayarak öğle yemeği yediği manav esnafı, Cumhurbaşkanı ile yemek yemenin ayrı bir duygu olduğunu söyledi. Esnaf, ummadıkları ve beklemedikleri bir teşriften dolayı da Cumhurbaşkanı'na teşekkür...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayserili esnaf: Cumhurbaşkanıyla yemekte birlikte olmak ayrı bir duygu
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlerini kırmayarak öğle yemeği yediği manav esnafı, Cumhurbaşkanı ile yemek yemenin ayrı bir duygu olduğunu söyledi. Esnaf, ummadıkları ve beklemedikleri bir teşriften dolayı da Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, cuma namazı sonrasında manav esnafının yemek için davetini kabul etti. Gül ile birlikte yemek yiyen manav Caner Topuz, Cumhurbaşkanı ile yemekte birlikte olmanın ayrı bir duygu olduğunu ve beklemedikleri bir durum olarak değerlendirdi. İşyerini bir yıl önce açtığını ifade eden Ürgüp Manav’ın sahibi Topuz, “Tesadüf bugün cuma namazı nedeniyle Cumhurbaşkanımızın teşrif ettiğini biliyorduk. Bizde öğle yemeği yiyecektik. O sırada Cumhurbaşkanımızın aracını buraya park ettiler. Araca binerken bizde yemeğe davet ettik. Kendisi teşrif etti ve bizim için sürpriz oldu. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bir cumhurbaşkanı ile yemek yiyeceğimizi hiç beklemiyorduk. Ummuyorduk. Kayseriliyiz ama kendisinin de Kayserili olması birlikte yemek yemek, bizim aramıza katılması ve teşrif etmeleri bizim için ayrı bir duygu oldu. Osmanlıda padişahlar halk arasına katılırlarmış. Bugünde Cumhurbaşkanımızı bizim aramıza teşrif etmesi apayrı bir duygu verdi. Yemek yedik. Öğle yemeği dolaysıyla acıkınca yemek yendi ve çok sohbet edemedik.” dedi.

    Manavda çalışan Ali Rıza Deniz, öğle yemeği hazırlığı yaptıklarında Cumhurbaşkanının da arabasına binmek amacıyla işyeri önüne geldiğini hatırlatarak, “Cumhurbaşkanımızın cuma namazı için camiye geldiğini biliyorduk. Bizim işyeri önünden geçti ve bizde davet ettik. Tesadüf eseri bizim yemeğimize katıldı. Kıymalı ve peynirli yedik. Sohbet etme imkanımız çok olmadı. Yemekle ilgili konuştuk. Kendisi kıymalı pideyi biliyordu ve lezzetli olduğunu söyledi. Pidenin yanında tatlı, kavun ve üzüm ikram ettik.” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.