Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’deki demokrasi nöbetinde eller semaya açıldı

Medyaya yönelik yapılan hukuksuz operasyona Kayseri’deki tepkiler hafta sonunda da devam etti. Kayseri Adliyesi önünde toplanan kalabalık grup, özgür medyaya yönelik operasyona tepkilerini dile getirerek, hep birlikte ellerini semaya açarak dua...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 14:21
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 14:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’deki demokrasi nöbetinde eller semaya açıldı
Medyaya yönelik yapılan hukuksuz operasyona Kayseri’deki tepkiler hafta sonunda da devam etti. Kayseri Adliyesi önünde toplanan kalabalık grup, özgür medyaya yönelik operasyona tepkilerini dile getirerek, hep birlikte ellerini semaya açarak dua etti.

Kayserililer geçen hafta sonu Zaman Gazetesi ve Samanyolu Yayın Grubuna yönelik yapılan operasyonlara tepkilerini sürdürdü. Hafta sonu olması nedeniyle eyleme katılan çok sayıda kişi, ellerindeki pankartlar ve attıkları sloganlarla özgür medyaya müdahaleye karşı olduklarını duyurdu. Çocukların da tepkilerini dile getirdi.

'GÜNLERCE HİDAYET HOCAMIN ÇOCUĞU İÇİN AĞLIYORUM, BEN ONUN BABAANNESİYİM'

Adliye önüne farklı kesimlerden birçok insanın da gelerek destek verdiği görüldü. "Ben Adıyaman grubuna bağlı bir kadınım" diyen 70 yaşındaki yaşlı kadın, Hidayet Karaca’nın çocuğu için günlerce ağladığını ifade etti. Yaşlı kadın, yapılanları zulüm olarak gördüğünü aktararak, şunları söyledi: "Ben buraya Ekrem Dumanlı, Hidayet Karaca hocam ve Hidayet hocamın çocuğu, masum çocuğu için geldim. Onun saçlarına kurban olurum. Masumluğuna kurban olurum. Ben onun babaannesiyim. Onu çok seviyorum. Günlerce o çocuk için ağladım. Allah’tan korkmayanlar çocuğa acısınlar, merhamet etsinler. Allah’tan korkmuyorlar. Yapılanlar zalimlik. Zulüm bu. Ben Adıyaman’a bağlı bir kadınım. 70 yaşındayım. Ben Hizmet'in içindeki çocukların, insanların hiçbir kötülüklerini görmedim. Hiçbir karıncayı incitecek bir şey yapmıyorlar. Her gün beraberim bunlarla. Kötü bir şey yapmıyor ve Allah’ın, Peygamber'in adını anıyorlar. Sahabelerin adını anıyorlar. Bizim bilmediklerimizi öğrettiler. Ben bu yaşta bilmediklerimi onlardan öğreniyorum."

BİNLERCE KİŞİ HEP BİRLİKTE DUA ETTİ, ALLAH’IN İSİMLERİNİ ZİKRETTİ

Adliye önündeki binlerce kişi hep bir ağızdan dua etti. Uzun süre devam eden duanın sonunda grup hep birlikte Allah’ın isimlerini (Esma'ül Hüsna) zikretti. Dua sırasında birçok insan gözyaşlarını tutamadı. Adliye önünde yapılan duaya simit, pamuk şekeri satmaya gelen seyyarlar da iştirak etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.