Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı

Kayseri’de Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılı düzenlenen törenlerle kutlandı. Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda düzenlenen törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de Cumhuriyet Bayramı coşkusu yaşandı
Kayseri’de Cumhuriyet'in kuruluşunun 90. yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı'nda düzenlenen törene Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vali, Garnizon Komutanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı halkın bayramını kutlamasıyla törenler başladı.

Törende konuşan Vali Orhan Düzgün, Atatürk'ün en büyük eseri olan Cumhuriyet'in 90. yılının tüm yurtta coşkuyla kutlandığını söyledi. Düzgün, "Tarihin her döneminde büyük devletler kuran ve bağımsızlığını milli karakterinin en temel özelliği sayan ulusumuz, 29 Ekim 1923'te yeni Türk Devleti'nin yönetim biçimini Cumhuriyet olarak ilan etmiştir. Kahraman milletimiz, fiilen kazandığı bağımsızlığını, uluslar arası hukuk alanında da bu tarihte 'Türkiye Cumhuriyeti' olarak tescil etmiştir. Zorlu İstikbal Harbi yıllarında hemen her evde bir şehit veya gazimizin mübarek kanlarıyla yazılan hürriyet destanı, büyük önder Atatürk'ün ifadesiyle, bir fazilet rejimi olan 'Cumhuriyet Yönetimi' ile taçlanmıştır." diye konuştu. Konuşma ve şiirlerin okunmasının ardından geçit töreni yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.