Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de bir ayda 20 kilo esrar bulundu

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu son 1 ayda yaklaşık 20 kilo esrar maddesi ile birlikte çok sayıda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini, 243 bin 286 paket gümrük kaçağı sigara ve 263 adet...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 16:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 16:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de bir ayda 20 kilo esrar bulundu
Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu son 1 ayda yaklaşık 20 kilo esrar maddesi ile birlikte çok sayıda uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini, 243 bin 286 paket gümrük kaçağı sigara ve 263 adet tarihi esere el konulduğunu açıkladı.

    Vali Düzgün, emniyet ve asayiş olaylarına ilişkin son 1 aya yönelik değerlendirmesinde, Kayserililerin huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürebilmesi amacıyla operasyonların yanı sıra önleyici hizmetlerin de planlı bir şekilde yürütüldüğünü belirtti.

    Kentte, 15 Ekim - 15 Kasım tarihleri arasında 33 ayrı olayda 20 kilo toz esrar, 337 gram kubar esrar, 467 adet captagon ve Bonzai olarak adlandırılan 15 gram sentetik uyuşturucu ile çok sayıda ecstasy gibi uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini kaydeden Vali Düzgün, kaçakçılık suçlarına yönelik operasyonların da etkili bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Vali Düzgün, "Bu dönemde yakalanan gümrük kaçağı sigara 243 bin paket civarındadır. Ayrıca, kaçak akaryakıta karşı yapılan mücadele sonunda 26 bin 795 litre kaçak akaryakıt yakalanarak şüpheliler hakkında işlem yapılmıştır." dedi.

    Vali Düzgün, trafik kazalarının önlenerek can ve mal kaybının en aza indirilmesi amacıyla denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü anlatarak, trafik alanındaki çalışmaları şöyle özetledi; "Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi ekiplerince yapılan denetim ve kontrollerde 245 aracın çeşitli suçlardan trafikten men edildiği son 1 ayda, 199 adet yaralamalı ve 331 adet maddi hasarlı olmak üzere toplam 513 adet trafik kazası meydana gelmiş, 339 vatandaşımız yaralanmıştır. Şehir içi trafiğinde ekiplerimiz 25 bin 205 aracı kontrol etmiş, eksikliği görülen 11 bin 775 sürücümüze ceza yazılmıştır. Şehirlerarası karayollarımızda ise 24 bin 270 araç kontrol edilmiş ve 5 bin 370 sürücüye cezai işlem uygulanmıştır. Meydana gelen 73 trafik kazasında 1 vatandaşımız hayatını kaybederken, yaralanan 72 vatandaşımızda çeşitli hastanelerde tedavi edilmiştir."

    Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaları da dile getiren Vali Düzgün, “İpeksi Dokunuş İle Sokaktan Madalyaya Uzanan Eller” projesi ile Emniyet Spor Kulübü bünyesinde farklı mahallelerde bulunan 15 ayrı spor salonunda 15 eğitmen eşliğinde 288 kız, 592 erkek öğrenciye çeşitli spor dallarında eğitimler verildiği belirterek, bu kapsamda geçen haftalarda Talas İlçesinde bulunan Kapalı Spor Salonunda taekwando eğitimlerine devam eden öğrencilere Kuşak Geçme Töreni düzenlendiğini de hatırlattı.

    Vali Düzgün, İl merkezinde bulunan 111 İnternet salonunda yapılan denetimlerde 4 işyerinde yanında veli veya vasisi bulunmayan 12 yaşından küçük çocuğa oyun oynatıldığının tespit edilmesi üzerine idari para cezası uygulandığını belirtti.

    Vali Düzgün, ilimizde huzur ve güvenli bir ortam sağlanması için başarılı çalışmalar yürüten nedeniyle Emniyet Teşkilatı mensuplarına teşekkür etti ve polis- vatandaş işbirliğinin önemine işaret ederek, bu konuda duyarlılık gösterip polise yardımcı olan Kayserililere teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.