Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayseri’de 20 ton et muhafaza altına alındı

Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Mersin’deki etlerin bufalo eti olarak tespit edildiğini belirterek numune alınıp muhafaza edilen 20 ton etin bu yönde çıkması durumunda imha edileceğini söyledi. Kayacan, Mersin’den...

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2014 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de 20 ton et muhafaza altına alındı
Kayseri İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Kayacan, Mersin’deki etlerin bufalo eti olarak tespit edildiğini belirterek numune alınıp muhafaza edilen 20 ton etin bu yönde çıkması durumunda imha edileceğini söyledi.

Kayacan, Mersin’den yurda sokulmaya çalışan kaçak etlerin bufalo eti olduğunun ortaya çıktığını söyledi. Kayseri’ye de bu etin girip girmediğin kontrol etmek için denetimler yaptıklarını belirten Kayacan, yapılan denetimlerde 20 ton etten numune alındığını söyledi. Bu etlerin muhafaza edildiğini ifade eden Kayacan, Ankara’daki gelen sonuçlara göre hareket edeceklerini söyledi. Kayacan, "Firmalar etlerin sığır eti olduğunu dair belgeler gösteriyor. Bizlerde bu etlerin sığır eti olduğunu düşünüyoruz. Ama yinede numunelerin sonuçlarını bekliyoruz." dedi. Kayseri’de kaçak kesimde sona yaklaştıklarını belirten Kayacan, izinsiz ve kontrolsüz kesime de izin vermediklerini belirtti.

Özkan Kayacan, geçtiğimiz günlerde ekipleri tarafından Karpuzatan mevkiinde yetkilendirilmiş resmi veteriner hekim olmaksızın kesim yapıldığını ihbarı üzerine gerçekleştirilen denetimlerde izinsiz ve kontrolsüz kesilen tonlarca et imha edildiğini söyledi. Firmanın pazar günü veteriner olmaksızın kesim yaptığını belirten Kayacan, "Yapılan incelemelerde tespit edilen 6 sığır gövdesi ve 57 koyun gövdesi, 20 Kasım’da ekipler tarafından polis nezaretinde Kemsan Et Kemik Unu Fabrikasında imha edildi." dedi. Kayacan, firmaya 13 bin 400 lira ceza kesildiğini belirtti. Kayacan, “İzinsiz-kontrolsüz kesimlere kesinlikle müsaade edilmeyecektir." diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.