Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kaybolan alzheimer hastaları parmak izi ile bulunacak

Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin başlattığı uygulama ile kaybolan alzheimer hastaları parmak izi ile bulunacak. Projenin tanıtımı için Toplum Destekli...

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2013 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2013 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaybolan alzheimer hastaları parmak izi ile bulunacak
Mersin Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi'nin başlattığı uygulama ile kaybolan alzheimer hastaları parmak izi ile bulunacak.

Projenin tanıtımı için Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ile Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi Macit Özcan Tesisleri'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Aydın Hilmi Gönen, Alzheimer Derneği'nin şehirde bir kaç yıldır yaptığı çalışmalarla güzel bir örnek sergilediğini belirtti. Kendilerinin de derneğe destek olmak istediklerini ifade eden Gönen, "Bu anlamda yaşlılara ve alzheimer hastalarımızın parmak izi kayıtlarını oluşturmak maksadıyla burada olduklarını kaydetti.

Alzheimer hastaları ile değişik ortamlarda karşılaştıklarını vurgulayan Gönen, "Bu hastalarımız ailelerini, adreslerini ifade etmekte güçlük çekiyorlar. Bizde üzerlerinde kimlik olmadığı için yakınlarına ulaşmakta güçlük çekiyoruz. Bunun için en sağlam en garanti yol parmak izleri. Parmak izleri bizde mevcut olması halinde karşılaştırmalı bir şekilde ailelerine ulaşabiliyoruz. Mersin Emniyet Müdürlüğüne müracaat etmeleri halinde parmak izi kayıtlarını oluşturuyoruz. Bundan sonra kayıtlarımıza giriyor. Kaybolsalar bile bulundukları takdirde ailelerine uluşacağımıza emin olabilirsiniz. Güvenle şehrimizde dolaşabilecekler." diye konuştu.

Gönen, alzheimer hastalarının yakınlarının müracaatları halinde araç görevlendirerek parmak izlerini Emniyet Müdürlüğü'nde aldırabileceklerini kaydetti.

Türkiye Alzheimer Derneği Mersin Şubesi adına açıklama yapan Prof. Dr. Aynur Özge ise şu anda tüm dünyada 30 milyonu aşkın, Türkiye'de ise 500 ile 750 bin arasında alzheimer hastası olduğunu ifade etti. Mersin'de ise
kendisinin yaptığı çalışma ile 10 bin civarında hasta olduğunu öngördüklerini anlatan Özge, "Bunlardan ancak 2 bin tanesinin bir hekime başvurduklarını görüyoruz." dedi.

İzmir'den örnek aldıkları parmak izi uygulamasını Emniyet Müdürlüğünün kendileri ile işbirliği sayesinde
Mersin'deki hastalarında başlattıklarını vurgulayan Özge şöyle devam etti: "Böyle bir hastası olanlar en yakın emniyet birimine götürerek parmak izlerini aldırmaları ve herhangi bir ihtiyaç halinde kime ulaşılmasını arzu ediyorlarsa bilgilerini vermelerini istiyoruz."

Alzheimer hastalarının kaybolduğuna yönelik basında sık sık haberlerin çıktığını hatırlatan Özge, "Bazı hoşlanmadığımız gelişmeler olurken üzücü haberleri bizlerde duymak istemiyoruz. O yüzden baştan önlem almak gerekiyor." diye konuştu.

Hasta yakınlarıda uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.