Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars'ta MERS virüs şüphesi

Kars'ta Hac farizasını yerine getiren yaşlı vatandaşın yüksek ateş, öksürük ve aşırı halsizlik nedeniyle Kars Devlet Hastanesine getirilmesi hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Kars'a 5 gün önce dönen 70 yaşındaki E.A.'nın...

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2014 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2014 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kars'ta MERS virüs şüphesi
Kars'ta Hac farizasını yerine getiren yaşlı vatandaşın yüksek ateş, öksürük ve aşırı halsizlik nedeniyle Kars Devlet Hastanesine getirilmesi hareketli saatlerin yaşanmasına neden oldu. Kars'a 5 gün önce dönen 70 yaşındaki E.A.'nın dün devlet hastanesine MERS Virüsü şüphesi ile getirilmesi sonucu çok acil vaka olarak karantina altına alınması bir oldu. Buradaki ilk müdahalenin ardından E.A'nın MERS Virüsü şüphesiyle referans hastane olan Erzurum Bölge Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

E.A.'nın Erzurum'a sevk edilmesinin ardından Kars Devlet Hastanesinde acil servisine aynı saat itibariyle hasta başvuruları durduruldu. 6 saat boyunca karantina uygulanan hastane acil servisinde MERS Virüsüne karşı dezenfekte çalışmaları yapıldı.

Gelişmeler karşısında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kars Sağlık İl Müdürü Dr. Ümit Düğer, "Saat 16.00 civarlarına 70 yaş üstü bir erkek hastamız, yüksek ateş, öksürük ve kırgınlık şikayeti sebebiyle hastanemize geldi. Hastamızın yapılan muayenesi sırasında kendisinin Hac'dan gelmesinin öğrenilmesi üzerine bizler de doğrudan MERS vakaları nedeniyle hastanemizin acil servisinde bakanlığımız tarafından bize bildirilen gerekli prosedürü başlattık. Çünkü Hac farizasını yerine getirenler için ülke genelinde bu hassasiyetler yürütülüyor. Hastamızın hastanemizin acil servisine gelmesiyle birlikte hizmetimizi durdurduk. Direkt olarak karantina uygulamasına geçtik. Hastamızı da çok acil olarak yakını ile birlikte referans hastanemiz olan Erzurum Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk ettik. Bu vakalarda kesin sonuç için laboratuvar tetkiklerinin ardından sonuç alınabiliyor. Her türlü olasılık üzerine tedbirlerimizi alarak acil servisimizi dezenfekte ettik ve şuan saat 22.00 itibariyle dezenfekte işlemlerimi bitirerek hasta kabulüne başladık." dedi.

MERS ŞÜPHESİ İLE 2 KİŞİ İSE TIP FAKÜLTESİNDE

Kars'ta 2 kişinin ise aynı şüphe ile Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde müşahede altında tutulduğunu aktaran Sağlık İl Müdürü Düğer, "Kliniği tam olarak uymasa da Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemizde de iki şüpheli hastamız var. Her ihtimale karşı onlar da izole bir ortamda kontrol altında tutuluyor. Kars’ta MERS şüphesini değerlendirecek laboratuvarımız yok. Ancak daha nitelikli araştırma ve uygulama hastanelerinde bu imkanlar var. Bizler de burada kliniğe uygun olarak durumu değerlendirdik. Hastamızın Haçdan dönüş öyküsü ile örtüştüğü için bu şekilde değerlendirdik." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.