Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kars’ta Cumhuriyet coşkusu Hakkari ekibiyle pekişti

Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Kars’ta gösteri yapan Hakkari Halk Oyunları ekibi, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi. Kars Kafkas Oyunları ekibinin de Hakkari’de düzenlenen törenlere...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cumhuriyeti'nin 90. kuruluş yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Kars’ta gösteri yapan Hakkari Halk Oyunları ekibi, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sergiledi. Kars Kafkas Oyunları ekibinin de Hakkari’de düzenlenen törenlere katıldığı belirtildi.

Kars Hükümet Konağı önünde düzenlenen kutlamaya Vali Eyüp Tepe, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kenan Kalay, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve protokol üyeleri yanı sıra askeri erkân ile halk katıldı. Cumhuriyet Bayramı törenleri, öğrencilerin ve halkın bayramlarının kutlanmasının akabinde İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları gösterisi sunuldu. Tören geçişi askeri personel, gaziler ve öğrenciler tarafından gerçekleştirildi. Hakkari Halk Oyunları ekibinin gösterisi ilgi ile izlendi.

Vali Eyüp Tepe burada yaptığı konuşmada, büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Vali Tepe, Cumhuriyet'in 90 yılına bakıldığında, başta ekonomi olmak üzere, eğitim, sağlık, ulaşım, haberleşme ve daha birçok alanda devrim niteliğinde yaptığı kalkınma hamleleriyle bütün kesimlerin takdirinin kazanıldığını, büyük ve güçlü bir ülke konumuna gelindiğini belirtti.

Vali Tepe, kutlamalar çerçevesinde farklılık olsun diye yapılan ve Karslıların ilgisini ve alkışlarını alan Hakkari Halk Oyunları ekibi gibi Kars Kafkas Oyunları ekibinin de Hakkari’de düzenlenen törenlerde gösteriler yaptığını kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.