Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kardelen Okuma Salonu, İzmirlilerin dualarıyla hizmete açıldı

İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hayırseverlerin katkısıyla yaptırılan 15’inci Kardelen Etüt ve Okuma Salonu, dualarla hizmete açıldı. Veliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek etüt, okuma salonları ve dershanelerin kapatılmamasını...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2013 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2013 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kardelen Okuma Salonu, İzmirlilerin dualarıyla hizmete açıldı
İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde hayırseverlerin katkısıyla yaptırılan 15’inci Kardelen Etüt ve Okuma Salonu, dualarla hizmete açıldı. Veliler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek etüt, okuma salonları ve dershanelerin kapatılmamasını istedi.

Ekonomik durumu iyi olmadığı için dershaneye gidemeyen ya da özel ders alamayan öğrencilere ücretsiz hizmet veren Kardelen Etüt ve Okulu Salonları’nın 15’incisi Kemalpaşa’da hizmete girdi. Kardelen’in şube sayısı 15’e yükselirken 150 öğrenci kapasitesi de 2 bin 350’ye ulaştı. Özellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarının gittiği Kardelen’in açılışı da görkemli oldu. Kemalpaşalı yüzlerce kişinin katıldığı açılışta misafirlere lokma ikram edildi. Dualar edildi, Kardelenli öğrencilerin söylediği ilahiler açılışa katılanları duygulandırdı. Açılışta konuşan Burç Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Teğiz, hayırseverlerin desteğiyle açılışını yaptıkları kurumların imkanı olmayan ailelerin çocuklarına el uzatmak amacıyla faaliyet gösteren müesseseler olduğunu söyledi.

Açılışı yapılan kurumların bir ihtiyacın sonucu olduğunu ifade eden Teğiz, "İmkanı olanlar zaten özel ders aldırarak kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Ancak imkanları sınırlı olan halkımızın zeki ve çalışkan evlatlarının elinden tutulmaz ise onlar kendi akranları ile eşit bir yarışa girememiş olacaklar. Dolayısıyla bu, ülkenin belirli noktalarına belli zümrenin çocukları gidebileceklerdir. Fakat fakirin, imkanı olmayanın çocukları gidemeyecek. Yani onlar zeki olacak, çalışkan olacak ama okulda yeterli oranda verilemeyen eğitimin açığını özel ders alıp kapatamayacaklarından dolayı onlar bu ülkenin hakimi, savcısı, doktoru, valisi, kaymakamı olamayacaklardır." dedi.

Evlerde, yurtlarda, dershanelerde sahip çıkılan neslin bugün ülkeye sahip çıktığının altını çizen Teğiz, "Demek ki bu kurumlar güzel ülkemizin geleceği adına çok önemli ve ihtiyaç. Buna binaen bizler de sizlerin maddi ve manevi salonlarımızın 15. şubesini hizmete sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bornova, Bayraklı ve Kemalpaşa sınırları içerisinde 15 şubesi ile 2300 öğrenciye hizmet vermektedir. Amacımız bu evlatlarımızı sokakların başıboşluğuna bırakmadan onların ellerinden onları bu ülkenin faydalı insanları haline getirmektir. Ve bunu da bu kurumlarımız hakkıyla yapmaktadır. Buralardaki öğrencilerimize hem onların ihtiyaç duyduğu dersler verilmekte hem de manevi değerlerle donatılmaya çalışılmaktadır. Bunun neticesinde çocuklarımız buradan anadolu lisesi, fen lisesi, öğretmen lisesi,anadolu imam hatip lisesi gibi okulları kazanmaktadırlar." şeklinde konuştu.

Salonların sayısını arttırma gayreti içerisindeyken son günlerde hiç beklenmedik gelişmelerle şok yaşadıklarını belikten Teğiz, "Rüyalarımızda görsek inanamayacağımız bir şeyi ne yazık ki yaşıyor olmanın şokunu yaşıyoruz. Evet malumunuz üzere şu anda hazırlanmış olup kısmen görüşülmek üzere MEB’e giden bir taslak ile dershaneler ve okuma salonları kapatılmak isteniyor. İster dershaneler ister okuma salonlarına bakan yönüyle çok ciddi ihtiyacın olduğu böyle bir dönemde böyle bir girişimi hem tasvip etmiyor hem de anlamakta güçlük çekiyoruz. Çünkü yapılmak istenen kapatma ile ilgili gerekçelerin hiç birisinin makul ve mantıklı gerekçeler olmadıklarını görüyoruz." diyerek yapılmak istenenleri anlamakta güçlük çektiklerini dile getirdi.

Etüt Merkezi'nin açılmasına katkı sağlayan hayırsever işadamı İrfan Yazar ise "Son günlerde konuşulan dershane, etüt ve okuma salonlarının kapatılma meselesi bizleri ve bu işe gönül vermiş olan insanları derinden etkilemiştir. Zira bu insanlar En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu düşünmektedirler. Bu kurumlar sosyal sorumluluk projesi kapsamında öğrencilere ahlaki ve ders yönlerinin başarısını artırmaktadır. Buralardaki öğrencilerimiz fen lisesi, öğretmen lisesi ve çeşitli anadolu liseleri kazanmaktadır. Bu kurumların kapatılması durumunda bu öğrencilerin özel okullara gitme ve özel ders alma gibi imkanları olmayacaktır. Dolayısıyla imkanı olan ve olmayanlar arasında fırsat eşitsizliği olacaktır. Etüt ve okuma salonlarının kapanması durumunda veliler ve öğrenciler bizlere başvurarak buraların kapanmamasını, aksi halde biz çocuklarını nereye ve nasıl güvenerek göndereceklerini soruyorlar. Yetkililere buradan seslenmek istiyoruz, etüt ve okuma salonlarının kapatılmamasını istiyoruz. Bu yanlış karardan dönülmesini bekliyoruz." dedi.

Törende öğrenci velileri adına konuşan Hülya Çılgın da dershanelerin kapatılmamasını istedi. Bu kurumlar sayesinde çocuğunu gönderebildiğini belirten Çılgın, "Etüt ve okuma salonlarının kapanması durumunda bir veli olarak ben çocuğumu hangi şartlarda,kime güvenerek ve emanet ederek göndereceğim.Bu kurumların kapatılması ile çocuklarımız ya internet kafelerinde ya da sokaklarda başıboş halde dolaşacaklar. Yetkililere buradan seslenmek istiyorum; Etüt ve Okuma Salonlarının kapatılmamasını istiyorum. Bu yanlış karardan dönülmesini ve bu kurumların desteklenmesini bekliyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.