Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Karargâh Evleri’ni ortaya çıkaran tesadüf!

15 Temmuz Darbe Komisyonu’nda dinlenen Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel ‘Karargah Evleri’ ve ‘Işık Evleri’nin deşifre olmasının bir bilgisayar tamircisi sayesinde ortaya çıktığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
‘Karargâh Evleri’ni ortaya çıkaran tesadüf!
Hakan ŞANLITÜRK - Bursa Haber/Ankara 15 Temmuz Darbe Komisyonu’nda dinlenen Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel ‘Karargah Evleri’ ve ‘Işık Evleri’nin deşifre olmasının bir bilgisayar tamircisi sayesinde ortaya çıktığını açıkladı.

Önsel’in verdiği bilgiye göre bilgisayar tamircisi, kendisine gelen bir bilgisayarda şifreli bir dosya görmesi üzerine bunlardan birini kırarak içindeki bilgilere ulaştı ve kopyasını aldı. Ardından da bunu bir subaya verdi.. Konu dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’a kadar ulaştırılınca Büyükanıt ‘soruşturma açılsın’ talimatını verdi. CD’yi getiren subaylar ise başka tayin ettirildi.

İşte Komisyon’da geçen o diyalog:
Aykut Erdoğdu: (İstanbul Milletvekili): Tamam. Özellikle, Yarbay Selçuk Çakmaklı ve Albay Cengiz Köylü tarafından size ordudaki Fetullahçı yapılanmayla ilgili bir CD ulaştırıldığı ve CD’yle ilgili rapor yazdırdığınız söyleniyor.

Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel: Bana mı?
Aykut Erdoğdu: (İstanbul Milletvekili): Size soruyorum.
Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel: Ben konuyu anladım da bana yazdırılmıyor, ben üçüncü şahsım.
Aykut Erdoğdu: (İstanbul Milletvekili): Yok, yok; bunlar yazıyorlar ve Fetullahçı yapılanmanın tamamı orada aslında.
Emekli Jandarma Kurmay Albay Mustafa Önsel: Ben anladım soruyu, esasında bu çok önemli. Birisi Levent’te bir bilgisayarcıya gider tamir için. Fakat bir parça filan lazım olur, ‘Bir saat sonra’ der, canı sıkılır adamın ama gider, orada var zaten. Sonra, merak eder bilgisayar tamircisi, bir tane şifreli dosya, bir tanesini kırabilir yalnız, merak ettiği için. Bir açar, İstanbul’da askerî lise ve havacı ağırlıklı olmak üzere subayların faaliyetleri, işte, ‘Şu kadar geldi’, ‘Şunu okudu Nur risalelerinden’ falan böyle çetrefilli, ayrıntılı bir şey görür. Hemen kapatır, kopyalar onu, bir CD’ye alır, tamir eder, verir, onu da getirir, Selçuk Çakmaklı’ya verir. Bakın, çok ilginçtir ‘Karargâh Evleri’ olayı buradan çıkmadır zaten. Esasında, ışık evleri bu şekilde, açık bir şekilde deşifre olur. Bu CD’yi alırlar, derhâl komutana, komutan Genelkurmay Başkanına, Genelkurmay Başkanı Büyükanıt’tır, o da verir, ‘Bununla ilgili rapor hazırlayın’ der, rapor hazırlanır. Sonra ne olur? Sonra, Selçuk Çakmaklı ve Cengiz Köylü başka yerlere tayin edilir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.