Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karar isyan ettirdi!

ARTVİN’in Borçka İlçesi’nde, 1.68 promil alkollü olduğu halde yönetimindeki otomobille hız denemesi yaptığı öne sürülen ve kaldırımda yürüyen 25 yaşındaki Havva Yavuztürk’e çarparak ağır yaralanmasına neden olan sürücü 23 yaşındaki Hasret K.’nın tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması ilçede tepkilere neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 22.08.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.08.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karar isyan ettirdi!
Genç kızın ailesi, arkadaşları ve destek veren Borçkalılar, sürücünün serbest kalmasını protesto için eylem düzenledi.

Kaza, 14 Ağustos’ta saat 22.10 sıralarında, Artvin-Borçka karayolu Borçka Köprüsü üzerinde meydana geldi. 41 YK 452 plakalı otomobili ile hız yaptığı öne sürülen Hasret K., bir başka otomobili geçmeye çalıştığı sırada direksiyon kontrolünü yitirerekr kaldırımda yürüyen Havva Yavuztürk’e çarptı. Ağır yaralanan ve hasar alan akciğerleri nedeniyle solunum cihazına bağlanan Havva Yavuztürk’ün tedavisi Artvin Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde sürüyor.

SÜRÜCÜ 1.68 PROMİL ALKOLLÜ ÇIKTI

Gözaltına alınan otomobil sürücüsü Hasret K.’nın 1.68 promil alkollü olduğu belirlendi. Borçka Cumhuriyet Savcılığı tarafından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen Hasret K., adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Havva Yavuztürk’ün avukatı Aysun Bozkurt’un itirazı da sonucu değiştirmedi. Bu arada, olaydan kısa bir süre önce kazaya karışan otomobille diğer bir otomobilin Borçka-Artvin karayolundan art arda hızla geçtişi bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

"HAVVA İÇİN ADALET İSTİYORUZ"

Havva Yavuztürk’ün ailesi, arkadaşları ve onlara destek veren Borçka halkı, sürücünün serbest bırakılmasını protesto etmek için belediye meydanında toplanarak gelişmeleri protesto etti. Havva Yavuztürk’ün annesi 50 yaşındaki Meryem Yavuztürk, kardeşleri Medet, Sema ve Şeyma Yavuztürk ile akrabaları ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde, ’Havva için adalet istiyoruz’ sloganları atıldı. ’Adalet öldürdüler, Havva’yı yaşatacağız. İnadına adaleti sağlayacağız’ yazılı pankartın önünde açıklama yapan Havva Yavuztürk’ün kardeşi Medet Yavuztürk, ’alkollü trafik canavarının’ kardeşini kaldırımda yaraladığını anlattı. Alkollü araç kullanarak hız denemesi yapan sürücünün dışarıda gezmesinin kendilerini yaraladığını anlatan Yavuztürk, "Başka Havva’lar ölmesin, başka canlar yanmasın diye buradayız. Trafik canavarı dışarıda dolaşırken biz kaldırımda nasıl rahat yürüyeceğiz? Adalet istiyoruz. Kanunlar yetersiz. Ülkeyi yönetenlere sesleniyorum; lütfen kanunları halkın vicdanı doğrultusunda ve suçluları caydıracak şekilde düzenleyin" diyerek tepkisini dile getirdi, kendilerini yalnız bırakmayan ve destekleyen Borçkalılar’a teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.