Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Karaman'da 'Kanser-Obezite-Sigara Farkındalık' standı açıldı

Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Topluğu Sağlığı Merkezi tarafından, "Kanser-Obezite-Sigara Farkındalık" standı açıldı. Stantta vatandaşlar kanser, obezite ve sigara konusunda bilgilendiriliyor.Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı...

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2015 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2015 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Topluğu Sağlığı Merkezi tarafından, "Kanser-Obezite-Sigara Farkındalık" standı açıldı. Stantta vatandaşlar kanser, obezite ve sigara konusunda bilgilendiriliyor.

Konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi: “Kanser ve obezite, çağımızın üzerinde durulması gereken iki önemli sağlık sorunu. Obezite, vücutta sadece aşırı yağ birikimi olmayıp aynı zamanda koroner kalp hastalığı, yüksek tansiyon, inme, tip2 diyabet (insülin direnci), rahim, meme, prostat ve kalın bağırsak kanseri, romatizma, varis, uyku apne sendromu, doğum zorlukları, yumurtalık kisti ve depresyon gibi birçok hastalığın altında yatan önemli bir sağlık problemidir. Obezite sıklığı ülkemizde kadınlarda yüzde 44, erkeklerde yüzde 27, genel toplumda ise yüzde 35 olup son 10 yılda hızla artmıştır. Obezitenin tanınmasında ve belirlenmesinde pek çok yöntem olmasına rağmen tanı koymak için basit bir gözlem yeterlidir. Kanser ise her yıl dünyada 12 milyon kişiyi yakalayıp 7,6 milyon kişiyi öldürebilen dev bir hastalık grubudur. Kanserle mücadele kapsamında eylem planları yapılmakta olup tütün kontrolü, dengeli belenme, fiziki aktivite ve korunma odaklı kanser mücadele stratejileri oluşturulmaktdır. Bu iki önemli sağlık sorununa halkın dikkatinin çekilmesi ve toplumun bu hastalıklara karşı bilincinin arttırılması, farkındalık oluşturulması amacıyla Karaman Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Karaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi olarak şehir merkezinde açmış olduğumuz stantta vatandaşlara obezite ve kanser farkındalık eğitimi verilmekte, boy, kilo ve BKI ölçümleri yapılmakta olup kişiler kanser taramaları için Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi, obezite için Karaman Merkez Toplum Sağlığı Merkezi diyet polikliniğine yönlendirilmektedirler."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.